Мая Манолова иска информация за скока на цената на тока

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на поиска данни от Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ по Закона за достъп до обществена информация /ЗДОИ/ във връзка с предстоящото увеличение на цените на електрическата енергия, считано от 1 юли. Това съобщиха от пресцентъра на Омбудсмана.

Тя е поискала от регулатора Заявленията за утвърждаване на нови цени от 1 юли 2019 г. до 30 юни 2020 г. и приложените към тях годишни финансови отчети и доклади за дейността за 2018 г. на ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-Про. Повод за това са заличените данни във въпросните заявления на тези дружества, публикувани на Интернет страницата на КЕВР, които засягат финансовата обосновка на цените.

Припомняме, че предстои КЕВР да вземе окончателно решение за увеличението на цените на тока за битови потребители средно с около 3,5 процента.

Поради липса на пълна информация, гражданите нямат възможност да се подготвят и участват ефективно в общественото обсъждане, което ще се състои утре от 10.00 ч. в сградата на регулатора, смята омбудсманът.

Коментари

  1. 2019.06.06 | 16:01

    Само за Битови нужди Ли .Аз А промишлените няма селяните сминимални заплати на СВЕШТИ ! Браво на СдС .

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет