Областна администрация Русе е създала организация за следене на нивата на водите в региона

  • 05 юни 2019 17:44

  • 200
  • 1
Областна администрация Русе е създала организация за следене на нивата на водите в региона
© Булфото (архив)

Областна администрация Русе е създала организация за следене на нивата на водите на територията на региона. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

Областният управител на област Русе Галин Григоров заедно с главния секретар на Областната администрация Симеон Иванов извършиха проверка на място в землището на село Караманово, община Ценово във връзка с публикации за наводнени земеделски земи, сеновали, стопански сгради, обори, както и прилежащата пътна инфраструктура по протежението на река Студена.

В присъствието на представители на „Напоителни системи“ ЕАД, клон Долен Дунав беше извършено обследване състоянието на мостовото съоръжение, след село Караманово, разположено на път II-54 – гара Бяла – село Ценово – село Пиперково – село Караманово – град Свищов.

Установено беше, че към момента на проверката мостът не е залят и няма следи от заливане. Засегнати са единствено няколко декара земеделски земи.

Проблемът с експлоатационното състояние на дигите на р. Студена, респективно заливането на посоченото мостово съоръжение, датира назад във времето, за което Областна администрация Русе е изготвила проект за възстановяване на проектния профил на реката.

Същият е изпратен с искане за приоритетно финансиране и изпълнение до всички компетентни институции. Предвид изложеното Областна администрация Русе е създала организация за следене на нивата на водите на територията на региона.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
200 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Vale_karo

2019.06.05 | 18:58

1

До колкото си спомням още по "Татово" време имаше такава организираност.Кой си е позволил да я занемари?

Добави коментар

Водещи новини