ОДМВР-Ловеч получи три нови патрулки

  • 05 юни 2019 17:31

  • 1132
  • 0
ОДМВР-Ловеч получи три нови патрулки
© Novini.bg (архив)

Три нови леки автомобила е получила областната дирекция /ОД/ на МВР в Ловеч. Те са предназначени за осъществяване на патрулно-постова дейност. Ще се ползват от полицейски служители, изпълняващи задължения по охраната на обществения ред.

Това съобщи на пресконференция директорът на ОД на МВР старши комисар Милен Маринов, цитиран от БТА. Автомобилите са осигурени от МВР с цел да бъде осъвременен автопаркът на областните дирекции, в изпълнение на проект, финансиран от фонд "Вътрешна сигурност" на ЕС. Предстои получаването на още пет нови автомобила за нуждите на дирекцията в Ловеч. По думите на Маринов това са най-добрите автомобили, които в момента се използват от полицията за патрулиране.

Зам.-директорът на областната дирекция комисар Цветозар Цанков заяви, че от началото на годината в областта са регистрирани 739 престъпления, което е с близо 200 по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Криминалните престъпления са 619, а икономическите - 120. Извършено е едно убийство, което е разкрито.

Началникът на отдел "Охранителна полиция" - комисар Светослав Шишийски, съобщи, че от януари до май т.г. в областта са станали 198 пътнотранспортни произшествия, като от тях 70 са тежки, с деветима загинали и 99 ранени. Пътните полицаи са направили 2583 акта и 17 286 глоби с фиш; от тях 6983 са за превишена скорост.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1132 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини