Недоволство в Стара Загора заради идеята за отварянето на цех за олово

Масово недоволство предизвика идеята за отварянето на цех за производство на олово в Стара Загора. Гражданите се опасяват, че вредата от този вид тежки метали е твърде сериозна за здравето и не бива да се допуска строежа.

В социалните мрежи вече се организира и петиция срещу инвестиционното намерение.

За инвестиционното намерение на компания от Свищов стана ясно след обявление на Община Стара Загора за обществено обсъждане на доклад за оценка на въздействието върху околната среда.

Още на 19 юли миналата година сме изпратили становище до Регионалната инспекция по околна среда и води, която е компетентната институция“, заяви кметът Живко Тодоров.

"Ние сме изразили нашето отрицателно становище, като сме написали, че считаме изграждането на такъв цех за недопустимо", заяви той, цитиран от БНР.

 

Коментари

  1. 2019.06.05 | 19:31

    Кметът Тодоров да не се оправдава с някакъв си шеф на РИОСОВ!Може да помоли лидера си Борисов просто да го уволни!Но все пак дали някой не взе много пари за сметка на живота и здравето на хиляди хора?! Ще протестираме докрай,но няма да позволим да ни изтровите...И идват кметски избори.....

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет