Река Гюрля излезе от коритото си

  • 02 юни 2019 17:46

  • 1348
  • 0
Река Гюрля излезе от коритото си
© Булфото (архив)

Река Гюрля излезе от коритото си в старозагорското село Средногорово.

В шест къщи са наводнени избените помещения. Екип на пожарната е на място и следи ситуацията.

Няма бедстващи хора.

На място в Средногорово са екипи на Пожарната и на Аварийно – спасителната група към Община Казанлък. Ръководителят на групата Слави Иванов поясни пред Фокус, че след окончателното нормализиране на нивото ще се премине към почистване на мостовете на реката. Такова е правено вече веднъж между двата валежа в днешния ден.

В резултат на придошлите води от следобедните валежи три къщи в Средногорово са залети. Към момента водата е изпомпана от екипи на Пожарната. Към мястото се придвижва фадрома на Община Казанлък, която ще се включи в почистването на мостовете. „Докато обаче не спадне нивото на реката всякакви такива действия са безсмислени. Не съществува никаква опасност за населението на Средногорово“, каза още Иванов.

Близо два метра се е покачило нивото на реката, като водите са залели участъци, в които е твърде нисък самият бряг на Гюрля, това е и участъкът, в който са наводнените къщи. „Бързо се нормализира нивото на реката, така че съвсем скоро проблемът ще бъде решен“, поясни Иванов.

Към момента няма проблеми с нивото на водите на реката на територията на село Горно Черковище, реката се следи от кмета Антон Антонов, който поддържа непрекъсната връзка с аварийно – спасителната група на Община Казанлък.

Ръководителят на групата Слави Иванов увери, че няма проблем с водните басейни на останалата част от територията на община Казанлък. „Няма такива количества валежи на територията на общината. Нивото на язовир „Синя река“, който се намира над село Бузовград е с такова ниво, че не позволява да създава някаква опасност. Още в началото на пролетта намалихме нивото, с оглед на прогнозите за дъждове. Проблемът е само в количеството валежи в Средна гора“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1348 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини