Община Ловеч отбеляза Деня на Ботев за пръв път пред Кървавия камък

  • 02 юни 2019 17:28

  • 460
  • 0
Община Ловеч отбеляза Деня на Ботев за пръв път пред Кървавия камък
© Община Ловеч

Община Ловеч отбеляза Деня на Ботев за пръв път пред Кървавия камък, съобщават от общинската администрация.

С мълчаливо шествие ловчалии от скулптурната композиция за Априлското въстание, през кв. Вароша", са се отправили до Кървавия камък в кв. "Дръстене", където са поднесли венци и цветя.

По повод Деня на Ботев и загиналите за свободата на България са се събрали служители на общината, заедно с кмета Корнелия Маринова и нейните заместник-кметове, музейни работници, представители за запасните офицери, граждани. Кървавият паметник е в памет на близо 70 жертви, които падат в клането по време на Освобождението на Ловеч през 1877 г. В последно време Община Ловеч положи грижи да се облагороди паметното място, припомнят от администрацията.

По-рано цветя на признателност били поднесени пред паметника на загиналите ловчалии в двора на храм "Света Троица" и на други места в града. Датата 2 юни е била отбелязана и в село Йоглав. Жители са се събрали пред паметника на загиналите във войните, за да отбележат 143-тата годишнина от саможертвата на поета-революционер Христо Ботев и изразят почитта си към всички жертви в името на свободата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
460 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини