Филиз Хюсменова подкрепи създаването на женско дружество в Кнежа

  • 08 март 2012 12:05

  • 1591
  • 3
Филиз Хюсменова подкрепи създаването на женско дружество в Кнежа
©

Повече от 80 жени, членове и симпатизанти на ДПС от община Кнежа създават свое сдружение в навечерието на най-женския празник – 8 март. Съдействие им оказа евродепутатът и заместник-председател на ДПС Филиз Хюсменова, по чиято идея се учредява дружеството. Участничките бяха приветствани от областния председател на ДПС Енгин Кючуков.

За празника Хюсменова отправи към жените своите послания. В поздравително писмо по случай Международния ден на жената тя пожела на своите колеги да бъдат решителни и последователни в работата си, обичани и ценени, добри майки и преуспели жени.

„Бъдете здрави и честити, винаги достойни личности, съумели да съчетаят по неповторим начин нежността със стоицизма към житейските препятствия”, се обръща към дамите Хюсменова. „Живейте така, че да ви забелязват и оценяват, изисквайте да ви изслушват и разбират. Бъдете желани и щастливи, смели и решителни!, продължава словото си евродепутатът.

По последни данни на Европейската комисия 13,7 на сто е броят на жените, участващи в управлението на най-големите европейски дружества. Процентът е нараснал в сравнение с 2010 г., когато жените на ръководни постове са 11,8%.

„Съществена е ролята на жените в съвременното общество. Макар и да липсва пълна равнопоставеност между половете, броят на жените в управлението бавно, но постепенно нараства”, коментира Хюсменова и цитира заместник-председателя на Европейската комисия Вивиан Рединг, според която балансираното участие на мъжете и жените в управлението води до по-добри бизнес резултати, по-голяма конкурентоспособност и до икономически ползи.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1591 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
иван джексън

2012.03.08 | 13:38

1
изглежда стара и изхабена
8март

2012.03.08 | 13:45

3
Готина е и е интелигентна!
11

2012.03.08 | 13:38

2
W W W . O R I G I N A L N I . BE --- КУПИ ТЕНИСКА НА МЕСИ СЕЗОН 11/12 - 69,99 лв САМО ДНЕС !!!

Добави коментар

Водещи новини