"Детска нощ в музея" в Русе предлага забавни игри, четене на приказки и творчески ателиета

  • 27 май 2019 13:02

  • 143
  • 0
"Детска нощ в музея" в Русе предлага забавни игри, четене на приказки и творчески ателиета
© Pixabay

"Детска нощ в музея" в Русе на 31 май ще предложи четене на приказки, творчески ателиета и забавни игри за най-малките. Това съобщиха от Русенския исторически музей.

Програмата включва "Да се облечем в история" - посетителите ще влязат в образа на римски легионери с помощта на характерното за Римската империя военно облекло, ще бъде прожектиран и филм.

В творческите ателиета децата ще изработват съд от Боровското съкровище от домашен пластилин, бижута от мъниста, отливки от глина на мамут, пещерна мечка, мида. Ще има работилница за квилинг и декупаж, а в ателие "Водолюбиви птици" с кокили и плавници малките посетители ще влязат в ролята на водоплаващи и водогазещи птици.

В образователната игра "Търсачи на съкровища" деца ще търсят експонати в музейни експозиции с помощта на предварително изготвени карти. Те ще описват и датират намерените артефакти, ще правят предположения за техния произход и предназначение.

"Детска нощ в музея" се организира за девета поредна година от сдружение "Приятели на музея" и е подкрепена финансово от общината.

Последвайте канала на

БТА
143 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини