Майката на Гълъбин: Очаквам синът ми да бъде оправдан

  • 07 март 2012 21:41

  • 756
  • 2
Майката на Гълъбин: Очаквам синът ми да бъде оправдан
©

"Абсолютно никакво съмнение нямам в неговата невинност. Очаквам твърдо синът ми да бъде оправдан", това заяви Стела Боевска преди присъдата на бразилския съд за спипания с куфари с кокаин Гълъбин Боевски. В четвъртък сутринта започна делото. Адвокатът на щангиста обяви, че е скептик за изхода.

Майка му още не е провела нито един телефонен разговор с Гълъбин. Тя е притеснена за условията в затвора. Знае, че синът й спи на земята и че в Бразилия скоро ще почнат студовете. Стела поддържа контакт със снаха си, която е в Сао Пауло за процеса.

"Очаквам да се приберат заедно и да ги посрещна на летището", заяви Стела за "Стандарт", докато бе на работа в кафенето на сина си в Кнежа. И разказа, че последният й разговор със снаха й в скайп прекъснал - връзката била лоша. Така Стела не разбрала кой знае какви подробности около започналия процес.

"Отслабнал е, имал още болки в гърлото. Те са му още от преместването в затвора в Сао Паулу, очаквал там да му дадат да пие хапчета. Това ни е семейна черта", споделя Стела. "И аз, дъщеря ми и мъжът ми преболедувахме същото. Имам чувство, че беше верижно заболяване, може би защото всички сме напрегнати. Снаха ми каза: "Майко, както винаги е хубав и силен", трепери гласът й.

"Той е със силна психика, спортният дух го е изградил такъв. Той е като мен, аз съм жена, а в тази ситуация гледам болния си съпруг, ходя на работа, поддържам кореспонденция със снаха ми на другия край на света, отговарям непрекъснато с медиите - в момента, докато е надвиснала тази заплаха над нас. Поддържа ме вярата в неговата невинност", твърди Стела Боевска.

Близо 200 дни след ареста на сина й майката вече е огорчена от отношението към него. Дори има усещане, че в родината му са осъдили Гълъбин преждевременно. "Не виждам какво нашата държава направи за него досега. Може би изчаква. Единственото, което искам, е ако все пак има осъдителна присъда, държавниците ни да се споразумеят той да изтърпи наказанието у нас. За да можем да го виждаме", сподели тя.

Боевска посочи, че семейството отникъде не е получавало нито финансова подкрепа, нито морална. "Ние сме си плащали за всичко, за адвокати. Ние сме се грижили сами. Разчитам на съдействие по междудържавна линия като за един човек, който все пак е направил нещо за страната си.

Когато можеше да вдига щанги за Катар, а после за Германия - той отказа. Каза ми: майко, ще ти е приятно ли да не чуваш българския химн, ако спечеля. Все пак вярвам, че правосъдието в Бразилия е справедливо", надява се Стела.

Последвайте канала на

756 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
NES_BR

2012.04.28 | 22:23

2
Studove v Brazilia niama!!! Jiveia tuk ot 15 godini i nai-studenoto e bilo 9 gradusa... Sinat vi niama pravo na telefonen razgovor, zashtoto niama prisada... i da vi kaja da ne se pritesniavate, za razlika ot Balgaria tuk v Brazilia zakonite se spazvat i sadiite sa spravedlivi!!!
krasi

2012.03.08 | 09:57

1
Нова мерна единица - 1 Гълабин = 9 килограма кокаин

Добави коментар

Водещи новини