Столична община с инициатива в почит на Невена Коканова

  • 24 май 2019 07:55

  • 531
  • 2
Столична община с инициатива в почит на Невена Коканова
©

В знак на почит към личността на първата дама на българското кино и по случай деня на българската култура и книжовност, Столична община /СО/ планира поставянето на паметен знак върху любимата пейка на Невена Коканова в градината пред храм "Свети Седмочисленици". Това съобщиха от СО.

След репетиции в Сатиричния театър актрисата е обичала да си почива пред църквата, в която е била и кръстница на много деца. Скоро всеки ще може да види и да поседи на любимото място на великолепната Невена Коканова.

Точно в деня на българската култура и славянска писменост в столицата започват специални литературни маршрути, водени от известни български писатели, които са организирани от фондация "Прочети София" с подкрепата на програма "Култура" на Столична община, посочиха още от Общината. В 12.00 ч. разходката ще започне от площад "Журналист" и ще бъде водена от Миглена Николчина. Тя е професор в катедрата по теория на литературата към СУ "Св.Климент Охридски" и автор на книги с белетристика, поезия, теоретични и литературно-исторически изследвания. Миглена Николчина е избрала квартал "Лозенец", който се свързва с имената на Елин Пелин, Валери Петров, Дора Габе, Богомил Райнов, Ангел Каралийчев и Иван Методиев. Повече информация за инициативата има във фейсбук страницата и на адрес: https://www.facebook.com/LiteraryWalks/.

В 13.00 ч. ще започне литературната разходка, организирана от "читАлнЯта". Този маршрут започва от павилиона на инициативата в Градската градина и ще мине през някои от най-интересните забележителности, свързани с българската литература и най-обичаните ни писатели.

Последвайте канала на

Novini.bg
531 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ловецът на комунисти

2019.05.24 | 09:41

1

Една от най-бездарните комунистически актриси, направила кариера с оная си работа и партията.

2019.05.24 | 13:37

2

Не с оная си работа, а с п.утката и г.ъза си!

Добави коментар

Водещи новини