Троянското читалище е обновено по проект за над 340 хиляди лева

Народно читалище "Наука-1870 г." в Троян е реализирало проект за над 340 хиляди лева, осигурени по Програмата за развитие на селските райони, съобщават от културната институция.

Читалището е кандидатствало през 2016 г. пред ДФ "Земеделие" с проекта "Ремонт и закупуване на оборудване и обзавеждане на НЧ "Наука-1870 г." - Троян". Дейностите вече са приключили и утре /23 май/, от 11.00 ч., ще бъде осветен обновеният салон на читалището.

Подменено е художественото осветление и озвучителната система. Институцията разполага и с нова озвучителна техника, нови музикални инструменти, компютри и др. Сменена е и подовата настилка, за да е подходяща за балет, брейк и други танцови изкуства. Оборудването на читалището с киномашина и екран ще позволи да се прожектират филми. От читалището обещаха, че троянци ще могат да гледат най-новите кинопродукции.

Коментари

  1. 2019.05.22 | 20:45

    Читалище получило пари от фонд Земеделие! Бах мама му... Тая гербава държава няма ли министерство на културата? Българския народ, живял на тази територия е създавал Първа, Втора и Трета българска държава! Май е дошло времето да създадем Четвъртата българска държава...Тия гербави айдуци както са ни налазили, ще ни скъсат потника!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет