Община Видин възстанови турски барутен склад в първоначалния му вид

  • 22 май 2019 15:24

  • 330
  • 0
Община Видин възстанови турски барутен склад в първоначалния му вид
©

Със собствени средства община Видин е възстановила турски барутен склад в първоначалния му вид. Това съобщават от общината. Обектът се намира в непосредствена близост до старинната крепост "Баба Вида" в крайдунавския парк.

Кметът Огнян Ценков е посетил днес мястото и е заявил, че ръководството на общината изпълнява намерението си да облагороди стъпка по стъпка тази зона, където е разположена голяма част от културно-историческите забележителности в град Видин и други любопитни за туристите обекти.

Той е припомнил, че преди две години с европейски средства е извършен ремонт и цялостна реставрация на турския склад, който сега е Епиграфски център - Археологически музей на закрито с широк обществен достъп. С решение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, преди дни беше одобрен проект на общината за възстановяването на Видинската Синагога.

Безвъзмездното финансиране ще бъде в размер на 8 275 000 лв. и още 1 500 000 лв. от фонда-посредник, за възстановяване на тази знакова сграда като културен център "Жул Паскин".
 

Последвайте канала на

Novini.bg
330 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини