Започват проверки на охранителите в училищата и детските градини

  • 07 март 2012 18:53

  • 849
  • 2
Започват проверки на охранителите в училищата и детските градини
©

Проверки на дейността на охранителите в общинските училища и детските заведения в София започва Столична община, съобщават от пресцентъра на общината.

През март ще се проверяват районите "Средец”, "Лозенец” и "Витоша”.

Проверките ще се извършват от работна група, в която влизат представители на Столична община, на районната администрация, ръководството на охранявания обект и охранителната фирма. Целта е да се повиши надеждността на охраната и е свързана със сигурността на децата - основен приоритет в политиката на Столична община.

На 6 март 2012 г. беше проведена среща с районни кметове по въпроси, организирана от дирекция "Обществен ред, УОМП и защита при бедствия” към Столична община. Районните кметове се запознаха с годишния график за провеждане на комплексни проверки на охраната в общинските училища и детски заведения. На срещата бяха обсъдени въпроси по взаимодействието на Столична община и районите с органите на полицията, както и дейността на звено "Общинска полиция”. Кметовете на райони участваха и в обучение за отговорностите им при изпълнение на плановете за защита при бедствия и използване на модулните военни формирования за подпомагане на населението.

Последвайте канала на

Десислава Станева
849 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
alisiq

2012.03.08 | 00:09

2
WAZZ UB е международен проект. На 9 април ще стартира най-съвременната интернет страница с патентована технология. Интернет променя света и има достатъчно място за иновативни бизнес модели, които никога не са били направени преди. WAZZ UB е един от тези бизнес модели. За първи път глобално онлайн общество за споделяне на печалбата си със своите членове. WAZZ прави пари по много различни начини. На този сайт ще се показват реклами и специални оферти.Необходимо е само да направите WAZZUB начална страница на своя интернет браузър. В действителност, WAZZ UB прави точно същото както компании като Facebook, Google, AOL и Yahoo, които предлагат безплатни услуги и печелят милиарди само чрез показване на реклами. Единствената разлика е, че WAZZ UB споделя своите печалби с регистрираните членове преди старта. Регистрирай се във WAZZ UB, получи персонален код и покани още хора да направят същото. Изгради своята империя до 9-ти Април. За всеки следващ регистриран до 5-то ниво получаваш $ фактор 1. Колкото повече, толкова повече доходи. От 15-ти май WAZZ UB ще разпределя 50 % от приходите си на своите членове съобразно $ фактора. Колкото повече случайни потребители посещават интернет страниците на WAZZ UB след пускането на пазара, толкова повече пари ще се разпределят сред регистрираните членове всеки месец. Печели се пасивно, без никакви задължения от ваша страна.Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, увеличава факторът по който ще се изплащат парите ви!Всеки месец, като заплата!Лесно е, става за минута!Успех! Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=4fc7471a
vip

2012.03.07 | 21:15

1
Само мандатност не е достатъчна. Директорите не могат и не трябва да бъдат нито "работодатели", нито "мениджъри". Какъв мениджмънт има в едно училище ?! Да се отдаде лавката под наем и да се прибере комисионна ?! Да се чуди как да излъже общината с щата, как да принуждава персонала да излиза "доброволно" в неплатен отпуск или да го изхвърля на борсата след 15 юни за да прибира заплатите за летните месеци и после да раздава бонуси както му скимне?! В голяма част от училищата и дет. градини например счетоводители, касиери и някои учители получават в пъти по-големи бонуси, които после се делят с "мениджърите". Учебно-възпитателният процес е последна грижа на "мениджъра" в епохата на делегираните бюджети. Някой да се опита да анализира кадровата политика на училищния "работодател"? Каква система прилага да привлича по-квалифицирани, доказано добри професионалисти в подарените, т.е. поверените заведения?! Някаква рвзултатна дейност по повишаване на квалификацията на най-важния субект в УВП - Учителя?! Няяяяяма такова нещо. Точно обратното - в училищата тревожно нараства броят на "сезонните" учители и "оборотните" учителски места с цел да се присвояват заплатите за летните месеци, "работодателят-мениджър" все по-често умишлено назначава нередовни учители не само с цел икономии от заплатите на специалисти, но и защото тези хора са много удобни - манипулируеми и послушни. Ето защо НЕЗАБАВНО следва да се пресече този произвол в българското училище, защото нищо добро не ни чака като народ. Директори - само с функции,координиращи УВП, назначавани заедно с учителите от един и същ работодател - училищен борд към общината, който да е отговорен за всичко, осигуряващо съществуването на нормална и ефективна образователна система

Добави коментар

Водещи новини