РИОСВ установи множество нередности в пречиствателна станция в село Маноле

  • 21 май 2019 18:16

  • 433
  • 0
РИОСВ установи множество нередности в пречиствателна станция в село Маноле
© Pixabay

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите - Пловдив /РИОСВ - Пловдив/ заедно с представители на сектор "Икономическа полиция" към МВР - Пловдив, Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" /БДИБР/и Регионалната лаборатория към ИАОС провериха дружество за отглеждане на патици в с. Маноле, към което оперира и пречиствателна станция за третиране на производствени отпадъчни води.

Проверката е по сигнал, постъпил на "зеления телефон", и при нея са установени множество нередности, съобщиха от пресцентъра на екоинспекцията.

Проверена е документацията, като договорите за наем, издадените разрешителни, дневници, отчетни книги за дейностите и регистри, при воденето на която са установени пропуски. Направен е и оглед на пречиствателната станция. Установено е, че като част от технологичната схема на ПСОВ, на площадката са налични 58 изсушителни инсталации с вместимост около 200 тона, от които в момента се използват около 20.

В момента на извършване на обхода инспекторите стават свидетели на изсипването на течна утайка от лекотоварен автомобил. Проверяващите са взели проби от отпадъчните води от определената за това точка в разрешителното за заустване, издадено от БДИБР.

На оператора е направено предписание незабавно да преустанови приемането на отпадъци за третиране в изсушителните полета на площадката до пълното им почистване, а РИОСВ - Пловдив да бъде уведомена писмено при изпълнение на предписанието. Въз основа на направените констатации е започната административно-наказателна процедура, се посочва още в съобщението.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
433 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини