Жителите на две села в област Търговище настояват за поставяне на пешеходни пътеки

Жителите на две села в област Търговище настояват за поставяне на пешеходни пътеки и изкуствени неравности за повече сигурност. Исканията са на жителите на търговищкото село Здравец и на омуртажкото село Плъстина са обсъдени на заседание на Постоянната комисия по транспорт с председател областния управител Митко Стайков, съобщиха от администрацията му.

Хората от Здравец настояват за полагане на две пешеходни пътеки в началото и в края на селото. Стайков е предложил на членовете на Комисията с отношение по казуса, да съдействат за изграждането на пешеходни пътеки.

Обсъден е бил проблем, поставен от директора на училището в село Плъстина и жителите на населеното място. Става дума за изграждането на изкуствена неравност за намаляване на скоростта на движение на моторни превозни средства, тъй като учебното заведение се намира на главен път и скоростта за движение на МПС нерядко е много висока. Целта е превантивна и е свързана с опазване живота и здравето на учениците.

Приети са били предложенията на кмета на община Търговище и кмета на община Омуртаг за промяна на спирки в маршрутните разписания на автобусна линия Търговище - Омуртаг от Областната транспортна схема. Промяната касае частта, отнасяща се за разклона Козма Презвитер и разклона Беломорци, уточняват от администрацията на областната управа.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет