Ремонтират улици в Кюстендил

  • 17 май 2019 11:19

  • 187
  • 0
Ремонтират улици в Кюстендил
© Булфото (архив)

Изкърпването на улиците в Кюстендил започва от днес, съобщи на брифинг кметът на общината Петър Паунов. Той уточни, че ремонтните дейности са съобразени с метеорологичната прогноза. "Ще се работи само тогава, когато не вали", каза Паунов.

Кметът апелира за повишено внимание от страна на водачите. Улиците, които ще обхване първия етап от асфалтирането са 34, включващи райони от централната градска част, входните артерии на града и част от ж.к. "Герена". Кметът изрази молба към водачите на моторно-превозни средства за избягване на централната улица "Цар Освободител", докато се извършват ремонтите.

Паунов съобщи още, че предстои традиционната ИТ-конференция - BizzIT. Събитието се организира за четвърта поредна година. Целта му е да въведе учениците от града в новите технологии и възможностите, които предоставя ИТ-секторът.

Откриването на форума е утре, от 10,30 часа, в Килийното училище в Кюстендил. "Гост през тази година ще бъде доскорошния художествен директор в "Пиксар" Антони Христов, а темата на предстоящото събитие са култура и художествено приложение в ИТ-сектора", уточни Паунов.

Той съобщи, че по проект със сръбската община Лебане, е отпуснато европейско финансиране за ремонт на втория етаж от училището в кюстендилското с. Слокощица, което ще се превърне в зелено училище за срок от 24 месеца. "Целта е да се развиват обучения с екологични акценти", каза кметът на Кюстендил. Общото финансиране по проекта е 424 хиляди евро, от които за община Кюстендил са предвидени 272 141 евро.

Последвайте канала на

БТА
187 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини