Убийци срещу корупцията! А обратното кога?

Семейството на австралиеца Джок Полфриймън, осъден за убийство в България, се притеснява за здравето му! А семейството на убития от него 20-годишен студент Андрей Монов вече 12 години се среща с душата на погубеното си чедо само на Задушница и др.подобни изнасяния, според традициите ни.

Много граждани загряха социалните мрежи с възмущението си - от кой зор ни занимават с капризите на един доказан хладнокръвен убиец като горецитирания? Със същата вероятност утре току- виж и убиецът Северин на русенската красива тв водеща Виктория може да си основе синдикат в затвора, да мрънка постоянно, че условията в килията му не са хотелски, да си снима кенефа като Иванчева и сие, да гладува, да си зашива устата и т.н. и т.н..

Гладните стачки в затворите като протестна форма се ползват активно от 1989 година насам. За последно м.г. я направиха осъдени и подсъдими от Софийския затвор.

Разбира се, не оправдам факта, че за условията в затворите от три десетилетия насам не е направено кой знае колко. Много пари влизаха и все още се наливат в правораздавателната система, но явно до ремонт на пандизите не се стига. Да се надяваме, че както са започнали проверки навсякъде, скоро ще научим повече и затова.

Не бива обаче да се забравя, че затворите все пак не са пансиони за благодорни девици, както казваше един познат – директор на такова „поправително заведение”. Те се издържат с парите на данъкоплатците и разклада за един затворник е колкото за едно дете в детска градина, дори повече.

Осъденият през 2007 година година австралиец обявил гладна стачка преди 3 седмици и затова му прилошало. Сега менторите му от разни организации, които защитават правата и на убийците и то повече, отколкото на жертвите, се очаква пак да вдигнат врява до небесата. От такова НПО неотдавна  бяха номинирали за „Човек на годината” австралиеца. Хубаво е да се бранят правата и свободите на всички хора. Добре е също така да има някакъв порядък в обществото, който да се спазва от всички. Онези, които го нарушават, да са в затворите, но да не се натрапват на всички останали. В крайна сметка е въпрос на избор кой кого ще брани и защитава, нали така?

„Полфриймън не се храни в знак на протест срещу „несправедливо отношение“ от страна на ръководството на затвора и на българското правителство към работата му, свързана с правата на човека зад решетките.

Преди 7 г. австралиецът създал профсъюз на осъдени, който се бори с корупцията в системата. Асоциацията му помагала на затворници да преразглеждат делата си при предполагаема несправедлива присъда в български и европейски съдилища”.

От този пасаж, взет буквално от информацията за разиграваната драма, става ясно, че в затворите вече очевидно се налага ноу- хау – убийци да борят корупцията. Очакваме скоро ответна реакция, т.е. склонните към подкупничество да скочат срещу килърите.

Кой знае, може пък да удивим света с тези родни патенти.

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет