ДАЗД спаси бебе от изоставяне

  • 14 май 2019 18:10

  • 1467
  • 1
 ДАЗД спаси бебе от изоставяне
© pixabay

ДАЗД в днешния ден спаси едно бебе, благодарение на бързата и адекватна намеса на инспекторите от главна дирекция "Контрол по правата на детето", съобщават от институцията.

Приемната на ДАЗД бе посетена от непълнолетна майка с 8-месечното ѝ бебе със заявка да изостави същото за осиновяване, поради невъзможност за отглеждане.

От служителите на ДАЗД бе осъществена превантивна работа с цел предотвратяване на изоставянето на детето. Майката бе консултирана и информирана за последиците от изоставянето, за нормативната уредба, регламентираща възможната подкрепа от услуги в общността, както и за нейните права като родител. Незабавно бе информиран органът по закрила на местно ниво към Дирекция „СП“- Оборище – отдел „Закрила на детето“, на чиято територия се намира ДАЗД, както и Мобилния екип за работа с деца на улицата.

От наша страна беше намерена подходяща социална услуга – звено „Майка и бебе“, в която да бъдат настанени заедно майката с детето, с цел да не се допуска разделянето им. В резултат на бързата намеса, майката и детето са на сигурно място, където с тях започна работа на специалистите, с оглед подкрепа, помощ и превенция на изоставянето.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1467 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иван

2019.05.14 | 23:25

1

Мангалска смрад

Добави коментар

Водещи новини