Преасфалтират улиците с подменен водопровод в Свищов

Започна преасфалтиране на улиците с подменен водопровод в Свищов. В дейностите ще бъдат вложени около 3 млн. лв., с които ще бъдат ремонтирани повече от 45 отсечки, съобщи кметът на Община Свищов Генчо Генчев.

Парите са осигурени от пътния заем, който Общината изтегли целево и от правителството с Постановления на Министерски съвет.

Машините започнаха работа от жк. „Рила“ 6, където вече е подменен водопроводът. След като приключи асфалтирането на комплекса, работата продължава в жк. „Химик“ и прилежащите улици. След това поетапно ще бъдат асфалтирани всички останали участъци с нова водопреносна мрежа.

„Работата върви по график и да помоля жителите на града да съдействат и да освободят улиците от превозни средства и материали, които биха затруднили полагането на асфалт. Заявявам и, че ще има изключително строг контрол по отношение на качество на изпълнение и полагане на материалите“, каза Генчев, цитиран от Фокус.

Той уточнява, че своевременно ще бъдат информирани гражданите за графика на асфалтиране, който ще се качва на сайта на Общината.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет