Граждани обмислят независим кандидат за кмет на район Панчарево

  • 13 май 2019 12:42

  • 488
  • 0
Граждани обмислят независим кандидат за кмет на район Панчарево
© новини.бг/архив/

Уважаеми жители на всички села обединени в район Панчарево, ние от Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне, вече 3 години полагаме огромни усилия да накараме кметските администрации на Панчарево и Столична община да си изпълняват задълженията, а именно:

1. Да бъде изградена цялостна канализация за отпадни води, както и да бъде изградена пречиствателна станция. Да бъде отремонтирана и възстановена вече изградената канализация за дъждовни и подпочвени води.
2. Да бъде подменен изцяло, амортизираният и вреден за здравето водопровод от етернитови (азбестови) тръби, за ремонта на който се харчат всяка година стотици хиляди лева от нашите пари.
3. Да се извърши разширение и пълна рехабилитация на Самоковско шосе от Караулката на околовръстен път до Кокалянско ханче. Това са 5 км. и за кърпене на дупките им, всяка година се харчат напразно десетки хиляди лева наши пари.
4. Да се направи цялостен ремонт на улици и тротоари в селата.
5. Да се подменят всички изпотрошени съдове за смет, да се увеличи броят им, и да се извозват редовно отпадъците, а не с години да тънем в сметища!?
6. Да се почисти езерото Панчарево и цялостно да се оформи рекреационната зона около него.
7. Общината да поддържа своята собственост, съгласно съществуващата нормативна база, и в противен случай виновните да понасят санкции за неизпълнение на служебните им задължения.

За съжаление, досега почти нищо от гореизброеното, не е изпълнено от общинските администрации, и за това, ако има гражданско общество, то трябва да им държи сметка! И това може да стане по възможно най-демократичен начин.
1. ПРЕДЛАГАМЕ, на страницата на Сдружението за развитие на Панчарево и Кокаляне, да изпращате вашите мнения и предложения за изложените по-горе 7 точки.
2. Да изпращате вашите оценки за работата на настоящите кметски ръководства на район Панчарево и Столична община.
3. Ако прецени мнозинството от жителите на район Панчарево, да издигнем и подкрепим наш (независим) представител за кмет на предстоящите местни избори.

Само за да е ясно на всички - НИТО ЕДИН ЧЛЕН от управителния съвет на нашето Сдружение, категорично няма да се кандидатира за кмет, нито ще излъчваме кандидати за кмет!
Ние можем да бъдем, единствено, трибуна за мненията на заинтересованите, да живеят техните деца в цивилизована среда.

Последвайте канала на

Novini.bg
488 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини