Нов терминал, карго и паркоместа са част от офертите за концесията на летище "София"

  • 09 май 2019 13:32

  • 463
  • 1
Нов терминал, карго и паркоместа са част от офертите за концесията на летище "София"
© Getty images

Петимата кандидати, подали оферти за концесията на летище "София", бяха допуснати до публичната процедура по отваряне на офертите им. Решението обяви Велик Занчев, заместник-министър на транспорта информационните технологии и съобщенията, който е и председател на комисията по провеждане на процедурата по концесия на летище "София" по време на публично заседание на комисията в Министерство на транспорта, на което бяха отворени офертите на кандидатите.

Преди началото на публичното отваряне на офертите, министърът на транспорта Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети обяви, че това е процедура за публично-частно партньорство, която е сравнително нова. Той подчерта, че цялата документация по процедурата се съхранява в защитени сейфове под 24 часово наблюдение и изтъкна, че това е първата изцяло електронна процедура. Единствено обвързващите предложения на участниците се подават на хартия. Те бяха прочетени от членове на комисията в момента на тяхното отваряне.

Петимата кандидати, допуснати за участие са: Консорциум "Витоша" с водещ член "Манчестър Еърпорт Груп Оувърсийз Инвестмънтс Лимитид"; Консорциум "Соф Кънект" с водещ член "Меридиам Ийстърн Юръп Инвестмънтс САС". Консорциум "ССБ София Еърпорт ДжейВи" с водещ член "ССБ Зауервайн & Шефер Бау" АГ; Четвъртият участник е "Фрапорт България" ЕАД. Петият участник в процедурата е Консорциум "Еърпортс Де Пари" ЕС. ЕЙ и "ТАВ Хавалиманларъ Холдинг" А. Ш. с водещ член "Еърпортс Де Пари" ЕС. ЕЙ.

Последвайте канала на

БТА
463 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Георги Костов

2019.05.09 | 14:05

1

Кой стой зад тези измишльотини имена тогава може да говорим за прозрачност

Добави коментар

Водещи новини