Сексолог: Трудовашките рими за Кънчо не образоват, а будят само смях

  • 07 март 2012 07:44

  • 6518
  • 1
Сексолог: Трудовашките рими за Кънчо не образоват, а будят само смях
©

Интересно ми е разбунването на духовете, което предизвика Кънчо. Струва си да преосмислим каква е концепцията за здравното образование у нас. Става дума за това, да можем да изграждаме у децата от ранна възраст сексуална компетентност, което у нас засега не се осъществява на практика.

Това каза в сутрешния блок на БНТ сексологът Румен Бостанджиев по повод дипляната "Приключенията на Кънчо", обясняваща на децата как се слага презерватив. Образователният материал беше свален от страницата на Столичната регионална здравна инспекция (РЗИ) след широкия медиен отзвук, който получи вчера.

"Тази дипляна, за съжаление, обаче предизвика само смях. Тези трудовашки рими напомнят градския фолклор. Това, което събужда смях, е, че авторите явно се имат за съратници на Пеньо Пенев. Трябва да се обърне внимание не на Кънчо, а на прикрепената зад него "личност". Когато се инвестират средства в здравно образование, трябва да има цялостна концепция и да се проследи цялата дейност по осъществяването й", каза още Румен Бостанджиев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6518 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Видял и Патил

2012.03.07 | 13:27

1
Тъпотията е грандиозна, но не е само тя! Oxypedia:"Кънчо Путкодеров е измислен литературен герой от „Поема за Кънчо Путкодеров“ на Пеньо Пенев" Героят на сиплянката на РИОКОЗ е жалка препратка към него. Очевидно е,че е трябвало по спешност да се приберат едни пари и така е възникнал бездарня авторски колектив и неговия "ОБРАЗОВАТЕЛЕН" продукт. В тази сфера явно има далавера, тъй като "сексологъг" яростно напада - демек "аз каква концепция ще ви направя и какви материали - еххеееее". Той си го заявява в прав текст: "Става дума за това, да можем да изграждаме у децата от ранна възраст сексуална компетентност, което у нас засега не се осъществява на практика." Как се изгражда "сексуална КОМПЕТЕНТНОСТ" от ранна възраст? Голямо чифтосване чака децата ни още от детската градина. Ама как този "доктор" не каза една свястна приказка?! Има си няколко клишета и си ги дъвче където седне и стане, а медийните патки го гледат в устата.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини