Община в Търговище ще вложи 192 000 лева в ремонти и обновяване на тротоари

  • 08 май 2019 19:44

  • 287
  • 0
Община в Търговище ще вложи 192 000 лева в ремонти и обновяване на тротоари
© Pixabay

Продължават ремонтите на тротоарната мрежа в Търговище. 192 000 лв. са заложени в капиталовата програма на Общината за ремонт през тази година, съобщиха от администрацията на кмета Дарин Димитров.

Общинското предприятие "Флора" обновява настилката пред емблематичния за града паметник на Никола Симов - Куруто. Ще бъде ремонтирана цялата тротоарна площ от 750 кв. м. от кръстовището на ул. "Трети март" с ул. "Г. С. Раковски" до светофарната уредба на бул. "Митрополит Андрей". Екипи на предприятието вече премахват старите и компрометирани плочи и на тяхно място поставят нови павета.

Пред приключване е ремонтът на 800 кв. м. тротоари на ул. "Ст. Куцаров". Дейностите там се извършват от Общинското предприятие "БКС". Предстои то да асфалтира и площадка за паркиране с площ от 300 кв.м пред търговски обекти на ул."Ал. Стамболийски".

Със заделената сума през годината ще бъдат обновени още настилките на ул. "Хр.Ботев", южния тротоар на ул."Паисий" и на ул."П.Р.Славейков" - от Централната поща до ул."Кубрат" - всичките в централната част на града.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
287 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини