Румен Радев: Българският войник винаги е бил последната преграда за защита на държавността

Малко са държавите, които са успели да съхранят своята история и език през толкова векове. България е една от тях, защото е съчетала и съвместила силата на меч, дух и слово.

Това каза президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в речта си преди началото на традиционния Гергьовденски парад на въоръжените сили. "Днес отбелязваме Деня на храбростта и празника на Българската армия. Летописците пазят безчет спомени за българските победи по бойните полета. Българският войник винаги е бил последната преграда за защита на държавността. През последните десетилетия войската ни претърпя много експерименти, но тя винаги оцеляваше, защото хората с пагони са изпълнявали своя дълг достойно", категоричен беше държавният глава.

"На всички вече е ясно, че членството ни във военни съюзи няма смисъл, ако сами не развиваме своите въоръжени сили. Армията най-сетне е поставена във фокуса на държавното управление и трябва да получи заслуженето. Армията не трябва да бъде замесвана в политически дребнотемия. Всички трябва да отдадем дължимото на българските войни, които достойно отстояват и изпълняват своите задължения. Чест и слава за Българската армия и всички българи! Честит на празник на всички хора с пагони! Да живее България!", завърши Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Коментари

 1. 2019.05.06 | 11:09

  Гледах и неволно правих сравнение между Радев и Плевнелиев...!Разликата е потресаваща в полза на Радев...!!!

  1. 2019.05.06 | 15:57

   този да спре да харчи за рокли от нашия джоб за жена му.

  2. 2019.05.06 | 13:20

   Да ми бяха платили нямаше да кажа такова нещо

 2. 2019.05.06 | 12:19

  За пръв път България има честен и достоен президент!Неопетнен от корупцията и гешефтарството на днешните управляващи!Колкото и някои да се опитват да го плюят,автобиографията му е безупречна...!Офицер,пилот...,истински Генерал,а не измислен,като разтриващият ушите на Тодор Живков ,,банкянски генерал"-бодигард и пожарникар..!

  1. 2019.05.06 | 15:51

   А кога ще върне комисионната от Грипените кога ше се извини за баща му .кога ще върне апартаментите,кога ще спре да ходи с Десито ба екскурзии.

  2. 2019.05.06 | 13:42

   Жив боклук

 3. 2019.05.06 | 12:49

  Това е най-добрата работа, която Google плаща сега. Получих първия месец от € 27936 за работа по 3 часа на ден. Започнах преди четири месеца и веднага взех вкъщи поне 7645 евро до 9264 евро на седмица. Не мога да повярвам колко лесно беше, след като го изпробвах.

  ------->>>>

 4. 2019.05.06 | 11:34

  Paдeв, kaтo глaвнokoмaндвaщ въвeждa вoeннo пoлoжeниe, излaвя зa eднa нoщ бaндититe oт ГEPБ, OП, BOЛЯ и ДПC, зaтвapя ги нa cтaдиoн В.Лeвckи и oтгope c eднa aвиoбoмбa ги изпapявa, жaлko зa cтaдиoнa, нo и бeз тyй бeзмoзъчният диkтaтop oт Бaнkя иcka дa гo мecти, щoтo мy пpeчeл!

 5. 2019.05.06 | 10:45

  По-добре Радев да обясни, как даваш клетва пред целият български народ след като си се качил на президентският стол, чрез лъжа, измама и пране на пари.. това е просто перверзия на морала...
  Помните ли онези 156 300 лева изпрана пара за кампанията на Радев чрез личните данни на бедни и безработни ''дарители'' , както и пенсионери, които едва свързват двата края???
  Да не говорим, че за изследване на профил за президент на БСП е платила руската държава!
  Спомнете си, че избирателите на БСП от допитването избраха Мая Манолова??
  ДОКОГА БЪЛГАРИ ЩЕ ВИ БУДАЛКАТ РАЗНИ ЧЕРВЕНИ, КРАДЛИВИ КОРУМПИРАНИ ПЕРАЧИ НА ПАРИ И ПРЕДАТЕЛИ???

  1. 2019.05.06 | 11:26

   Рядко гаден русофоб и българофоб.Поне хората видяха на парада освен горките наемни шкембелии войници с нищожни заплати,че всичко което все още може да гърми е руско,недоунищожено от американските подлоги.

  2. 2019.05.06 | 10:57

   За мен ли говориш дупЕ? Да, така е- аз бях най-смешния, най-продажния и гламав преЦЕдент, политическа педеруга, срам и позор за България... Президентът Радев е моя пълна противоположност.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет