Община Раковски ще подари на папа Франциск картина от самоук местен художник

  • 06 май 2019 08:38

  • 773
  • 4
Община Раковски ще подари на папа Франциск картина от самоук местен художник
© Булфото

Община Раковски ще подари на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март картина от самоук местен художник.

Тя бе избрана след специален пленер, в който участваха осем художници от града, които имаха задачата да пресъздадат с различни техники и похвати църквата "Пресвето сърце Исусово" и площада пред нея. Това е храмът, в който по-късно днес Светият отец ще отслужи Света литургия с първо причастие за 250 деца от цялата страна.

Платното е на Бойчо Котов, който по професия е стругаро-фрезист, но по думите му в един момент разбрал, че призванието му е да рисува. На картината е храмът, а върху позлатената рамка самоукият художник е нарисувал някои от символите на Раковски, като празникът "Кукове", герба на града, гроздето, пшеницата, както и посланието на апостолическото посещение на папата "Мир на земята".

За рисуването на картината художникът е използвал различни техники и материали - комбинация между релеф, паста, маслени бои, варак, злато и му е отнело един месец, съобщи БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
773 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ХанкоБрат

2019.05.06 | 16:18

4

Сатаната дошъл да ни рекламира брадати майки, ЛБГТ и Пакта за миграция на ООН, а ние ще му се радваме. Е не всеки е на интелектуалното ниво на една турскоджендърска мутра.

ApoloN

2019.05.06 | 11:11

3

К'во му подарявате на тоя ? Той казва , че е добре за нас да ни нахлуват мигранти и окупатори. Това е всичко друго , но не и духовна личност! Още малко ще го запсувам.

Българка

2019.05.06 | 10:31

2

Католиците са много добри хора. Навремето моите родители имаха приятели от Раковски. Чудесни хора.

Умник Гюро

2019.05.06 | 09:39

1

Посещението на папата ясно посочва, че България е фактор в международната политика и се разглежда като солиден лидер на Балканите. Призовавам: българският народ да не гласува за престъпната терористична групировка БКП/БСП, защото тя е враг на свободна и велика България. Запомнете това от Бай ви Гюро.

Добави коментар

Водещи новини