Гвардейците на папата вече са у нас

  • 03 май 2019 10:10

  • 848
  • 4
Гвардейците на папата вече са у нас
© Getty Images

Гвардейците на папата пристигнаха у нас и започнаха да обикалят София и да разузнават стратегически обекти. Задачата на младите мъже е да подсигурят безопасността на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март по време на посещението му у нас от 5 до 7 май, пише в. "Телеграф".

МВР също въвежда безпрецедентни мерки за сигурност на главата на Римокатолическата църква. Службите ще пазят папата по земя и по въздух. Полиция и жандармерия по пътищата, снайперисти по покривите на сградите и затворени улици са само част от мерките. Наред с родните униформени обаче цяла орда пристига заедно с папата, за да се грижи за безопасността му.

Швейцарските гвардейци са незаменима част от охраната на Негово Светейшество. Всички те са мъже между 19 и 30 години с височина над 1,73 м. Жени не се допускат в гвардията. Общият брой на войниците е 130, като те са преминали през специално обучение включващо контрол на тълпи, защита на особено важни лица, смъртоносна и несмъртоносна употреба на оръжие, наблюдение и тактически действия

Още по сериозна е подготовката на служителите на корпуса на ватиканската жандармерия. Те също са около 130 души, специалисти по тактическо разузнаване и оценка на обстановката, планиране, управление на трафика, защита от и отблъскване на нападение, отряд за предотвратяване на саботажи и обезвреждане на експлозиви.

Двете малки армии разполагат с изключително въоръжение. Към тях обаче се добавя и трета институция, свързана със сигурността на папата. Това е СИВ - информационната служба на Ватикана, която отговаря за разузнаването и събирането на информация за местата на срещите и публичните прояви на папата при пътуванията му зад граница.

Освен от стотиците охранители папата ще бъде съпровождан и от личния си гард Доменико Джани, който е част от ватиканската жандармерия още от 2006 г. по времето на папа Бенедикт XVI. Към днешна дата Джани е началник на малката армия и е човекът, който се занимава персонално с безопасността на папата. В свое интервю гардът разказва, че винаги има риск от нападения и това държи всички охранители нащрек всяка секунда.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
848 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
asdas

2019.05.03 | 11:00

2

И защо му е нужно всичко това?!?!?! Нали е свят проповедник, когото народът обича, защо са му нужни 300 души да го пазят и от какво????? Безобразие и разхищение на пари, когато вярата е превърната в политика и бизнес се случва това... не ги е срам, а се наричат "свети хора"!!!

asdas

2019.05.03 | 18:23

4

Човек, който проповядва мир и любов идва със специална армия от 300+ души... кой е маклоумният??? Как после аз да вярвам на същият този, който ми говори за спиране на войните и съжителстване в мир с всички около нас, като той самият дори не застава ДО хората... Лицемерие е това от най-висша форма и то идващо от "светите хора"

2019.05.03 | 11:28

3

Защото има всякакви малоумници на този свят, включително и в България, като гледам написаното от теб.

асд

2019.05.03 | 10:43

1

гвардия педераси и педофили

Добави коментар

Водещи новини