ЕК ще разследва кой ни мърси Панчаревското езеро!

  • 02 май 2019 17:37

  • 512
  • 2
ЕК ще разследва кой ни мърси Панчаревското езеро!
© новини.бг/архив/

След многобройните апели, жалби, публикации, в т.ч. и в „Новини.бг.”, за замърсяването на иначе красивото Пачаревско езеро, вече и ЕК разбра за безхаберието на институциите у нас и за безразборното и безотговорно мърсене на водоема. Иначе казано – като нашите не си свършиха работата, сега комисията ще разследва и търси отговорност за допуснатото безобразие. Сдружението за развитие на Панчарево и Кокаляне алармира Европа за проблема и получи този отговор от комисията:

„Ето и уведомлението с входящият № от ръководителя на представителството на Европейската комисия в България, че писмото ни официално е препратено към кабинета на комисар Кармену Вела!

Разбира се, че не очакваме еврокомисарят да се заеме с проблемите на езерото, но Европа трябва да знае как се "опазва" околната среда в България!

Това няма да е последното ни писмо до ЕК във връзка с езерото! След това ще ги уведомим и за бунището, в което сме принудени да живеем - дерета пълни с боклуци, ла@@на и битова химия, нерегламентирани сметища и липсата на какъвто и да било контрол и санкции!”

Отношението на европейците към природата не е като на нашите институции, които от години се отнасят с равнодушие и безразличие към този проблем. Въпреки, че сме членове на ЕС, за пореден път ведомствата ни поставят стъпала по- ниско от събратята ни в съюза, които милеят и се грижат заедно, с общи усилия, за натурата, за общата ни околна среда.

Последвайте канала на

512 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
.

2019.05.02 | 19:38

2

Как кой? Филанкишията от чаршията!

Справедлив

2019.05.02 | 19:08

1

И като намерят кой мърси, ще го принудят ли да изчисти? Давайте да живеем в чиста природа. Който цапа да се убива на място. Така ще се реши проблемът с презастрояването, големият брой автомобили, нуждата от все повече ресурси...

Добави коментар

Водещи новини