Д-р Константин Тренчев: Заедно можем повече

  • 30 април 2019 18:45

  • 1326
  • 7
Д-р Константин Тренчев: Заедно можем повече
©

Когато хората искат да спечелят едно сражение, то може да стане по няколко начина. Хората, които искат да спечелят трябва да са много добре организирани и много на брой. Другите ни превъзхождат по огнева сила, а ние по жива сила. Това каза бившият председател на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Той подчерта, че заедно можем повече. Предложихме да се дава нещо на децата, които ходят на училище, а не да се взима. Трябва да има поощрение, а не санкции. Това каза президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в същото предаване.

Работещите трябва да осъзнаят, че колкото по-единни са, толкова по-силни са. Хората обаче не са“, заяви Тренчев.

„Организация като нашата със 100 000 члена е огромна за мащабите на страната. Ние сме свидетели на това как се отнемаха права“, посочи Манолов.

„Организацията ни е уникална. Вече 30 години имаме вътрешна сила и продължаваме“, добави той.

Синдикалната организация поведе битка за достоен живот и социални права.

„За съжаление 1 май в рамките на 40 години беше превърнат в пародия. Утре за трети път ще организираме митинг-концерт, защото това е празник на трудещите се, не на тези, които се опитват да си го припишат“, съобщи Манолов.

Той добави, че на този празник ще се опитат да върнат самочувствието на българите. „Ще има много рок музика, ще върнем усмивките на хората“, обеща той.

„Всеки народ има нещо специфично, ние се опитваме да се вградим в чужд цивилизационен модел. Ние не можехме сами да се освободим от Турция, след това се опитахме да влезем в немския, след това се опитахме да влезем в съветския, сега в англо-саксонския. Ние гледаме да повтаряме. Можем да сме малки и слаби, но трябва да намерим нещо, в което сме неповторими“, подчерта д-р Тренчев.

„Ние имаме страхотна склонност към саморазрушение. Има нации, които живеят далеч по-бедно от нас, но се чувстват по-добре. Тази склонност да се самонаказваме“, отбеляза Димитър Манолов.

„Притеснен съм за бъдещото, защото го нямаме“, призна Тренчев, визирайки демографския ни проблем.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1326 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
истински лекар, а не като него

2019.12.11 | 14:55

7

Интересно е дали и съпругата на това същество е доносник под прикритие.

2019.05.01 | 14:24

6

долен плъх .

още един ПРЕСТЪПНИК-КРАДЕЦ

2019.05.01 | 07:31

5

НЕОСЪДЕН. ЦИОНИСКИЯ ПЛАН "РАН _ЪТ" ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ и НАСЕЛЕНИЕТО.

Ехоооо

2019.05.01 | 00:34

4

Коци,що не вървиш.... майчина!!!Откъде изплува,доносник алчен??Забрави ли колко предприятия и човешки съдби съсипа, гад мръсна ,как се договаряше с луканов ,смръдльо???

степан

2019.04.30 | 22:37

3

Че можете го разбрахме ама какво не можахме.

питам

2019.04.30 | 21:15

2

Тренчев, Желев, Георги Спасов, Ивайло Трифонов, Пламен Даракчиев, Луджев, Стоян Ганев, Петър Берон, Фурнаджиев, Дертлиев, Дренчев, Блага, Христофор Събев. Всички те през 1990 бяха кръвожадни изроди. ПОМНИТЕ ЛИ ГИ?

????

2019.04.30 | 19:41

1

Да,РАЗБРАХМЕ,ВИДЯХЕ,УСЕТИХМЕ,че ЗАЕДНО можете ПОВЕЧЕ,вече 30 ГОДИНИ ,"другарЮ-господин Тренчев!!! А,НИЕ мислехме,че Сте РАЗЛИЧНИ,и ни ВОДИТЕ към ПО-ДОБРО!? А се оказа,че ВСИЧКИ Сте от ЕДНО КОТИЛО и работещи под ДЕВИЗА: "РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ"!? По-добре се СКРИЙТЕ и НЕ се ПОКАЗВАЙТЕ,НЕ уважаеми "другарЮ-господин" Тренчев!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини