Експерти от РИОСВ - Пловдив спасиха новоизлюпена сова

  • 25 април 2019 15:02

  • 419
  • 0
Експерти от РИОСВ - Пловдив спасиха новоизлюпена сова
© Pixabay

Експерти от РИОСВ-Пловдив изпратиха за лечение в Спасителен център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора малка сова в безпомощно състояние, съобщиха от пресцентъра на инспекцията. Птицата е намерена в района на "Индустриална зона Тракия" в Пловдив, а на екоинспекцията е съобщено чрез "зеления" телефон. При проверка на място екипът на РИОСВ е установил, че птицата е млад екземпляр от вида горска ушата сова (Asio otus).

През последните седмици зачестиха сигналите към Регионалната инспекция за паднали от гнездaта им наскоро излюпени сови, се казва в съобщението.

До края на април малките екземпляри на горска ушата сова се учат да летят самостоятелно и често падат от гнездата. Родителите им ги откриват и продължават да се грижат за тях.

Това не е повод за притеснение, защото малките птици не са ранени и няма нужда да бъдат изпращани в Спасителен център, допълват от екоинспекцията. Препоръчва се, когато бъде открита малка птица, тя да се постави върху клон на дърво или на покрива на сграда в района, където е намерена.

Последвайте канала на

Novini.bg
419 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини