От МВР обявиха предприетите мерки по време на великденските празници

24 април 2019 13:34

© Novini.bg
621 0

Мога да кажа, че за предстоящите великденски празници е създадена необходимата организация. Тъй като имаме доста почивни дни и ще има голямо струпване на хора в молове, сме предвидили да има и засилено полицейско присъствие, защото обикновено в такъв период се активизират джебчийските кражби. Това заяви на брифинг в заседателната зала на МВР заместник-директорът на ГДНП ст. комисар Тодор Гребенаров във връзка с предприетите мерки за опазване на реда по време на великденските празници, предаде репортер на Novini.bg.

,,Там, където има временни ремонти, ще има и засилено полицейско присъствие от "Пътна полиция", за да се създаде необходимият комфорт за преминаване и за улеснение на гражданите'', допълни комисар Гребенаров.

,,Взети са съответните мерки по личния състав за трафика по границите. Молбата ми е преди тръгване да се огледат валидността на документите на пътуващите лица, за да се избегне всякакъв вид забавяне на контролно-граничния пункт'', апелира от своя страна заместник-директорът на главна дирекция "Гранична полиция" старши комисар Бисер Костадинов.

,,Призовавам за внимание по пътищата. Нека хората да тръгват подготвени, да използват колани и да обезопасяват децата, нека да има толерантност на пътя. Нека да положим усилия тези празници да бъдат спокойни'', призова Малина КрумоваМалина Крумова Малина Крумова P { margin-bottom: 0.08in; }е служебен заместник министър-председател по европейските, председател на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

,,Призовавам гражданите да бъдат по-бдителни. Както стана ясно, почивните дни са няколко и хората остават домовете си без надзор. Иначе ефектът, който даде реализацията от разбитата група за телефонни измами е, меко казано, поразителен. Оттогава имаме само една извършена телефонна измама. Така че определено има положителен ефект от работата на колегите и прокуратурата'', коментира главният секретар на МВР Ивайло Стоянов.

,,Утре от 16 до 22 ч. ще бъде ограничено движението на камиони над 20 тона по автомагистралите. Апелираме към всички шофьори да проявяват търпение и да спазват пътните знаци и Закона за движение по пътищата. В тази връзка на АМ "Тракия" се изпълняват ремонтни дейности. За да се избегнат тези участъци, може да се използват обходни маршрути. На АМ "Хемус" се ремонтират виадукти и тръбата за София към тунел "Витиня". Ремонтите са наложителни, така че молим за разбиране. Телефонът на ситуационния център е 0700 130 20, на който ще има пълната информация за пътната обстановка'', заяви регионалният министър Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно.

,,Повишена е степента на сигурност по гарите, летищата и пристанищата. Мерките включват проверка на всички сигнално-охранителни системи. Видеонаблюдението и контрола са проверени и тествани, личния състав е инструктиран. Това са обичайни превантивни мерки, не са извънредни. Правим всичко това, за да се гарантира безопасността на гражданите'', отбеляза и транспортният министър Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

Владимир Василев
621 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини