В Пловдив отвориха за движение ул. "Хр.Г.Данов" след основен ремонт

  • 22 април 2019 13:37

  • 179
  • 1
В Пловдив отвориха за движение ул. "Хр.Г.Данов" след основен ремонт
© Булфото/архив

Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район "Централен" Георги Стаменов пуснаха официално движението по улица "Христо Г. Данов" в Пловдив след основен ремонт. Отсечка от улицата с дължина 400 метра, от пл. "Римски стадион" до ул. "Бетовен", е с изцяло обновени тротоари и настилка, монтирано е ново улично осветление, поставени са антипаркинг колчета.

В рамките на тази отсечка са обособени 29 места за успоредно паркиране към "Синя зона". Стойността на строително-монтажните работи е 300 000 лева /без ДДС/, уточниха от фирмата изпълнител. Кметът на града Иван Тотев уточни, че малкото паркоместа ще бъдат компенсирани с двойно паркиране по ул. "Бетовен".

Той добави, че след обявяването на обществената поръчка за намиращата се в близост Дондукова градина ще бъдат ремонтирани тротоарите и уличната настилка на останалата част от ул. "Хр. Г. Данов" /до бул. "Руски"/.

Последвайте канала на

БТА
179 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
НАДЕЖДА

2019.04.24 | 00:59

1

Плюят го, плюят го човека, ама той си прави толкова неща за града, че няма накъде. Друг кмет скоро не сме имали толкова активен с ежедневните си дейности и да иска само да помага.

Добави коментар

Водещи новини