Обединени евангелски църкви са потресени от чудовищния терор над вярващи християни в Шри Ланка

Обединени евангелски църкви в България (ОЕЦ) са потресени от чудовищния терор над вярващи християни, събрали се в църкви и други места навръх Възкресение Христово в Шри Ланка, се посочва в позиция на общността.

Освен че помрачиха празника, многократните актове с планирани кръвопролитни атентати донесоха много болка, скръб и мъка. В този труден момент евангелските християни от ОЕЦ заявяваме своята любов и подкрепа към претърпелите насилие, като поднасяме най-искрени съболезнования към близките на жертвите.

Оставаме в молитва за пострадалите, като си припомняме думите на Светото писание:

„Като стоите твърдо в един дух и се подвизавате единодушно за вярата на благовестието и в нищо не се плашите от противниците, което е доказателство за тяхната гибел, а на вас – за спасение, и то от Бога. Защото относно Христос на вас е дадено не само да вярвате в Него, а и да страдате заради Него“ (Послание на ап. Павел до филипяните 1:27-29).

Наред с това за пореден път сме шокирани от безсмислието на подобни терористични действия. Да лишиш множество хора от живот и съзнателно да причиниш страдание е решение, в което отсъства всякаква човешка и житейска логика. Такива действия не само не намират подкрепа, но и са в разрез и пълно противоречие с основни доктрини на съвременните религии.

Ето защо, с покруса за пореден път осъзнаваме колко е важно да се познаваме и приемаме в различията си, за да можем всички представители на човешкия род да живеем в мир и разбирателство. Така водени, изпълнени с обич към християнската общност в Шри Ланка и към всички жертви на това жестоко насилие, ние от ОЕЦ осъждаме остро всяко действие на терор.

Призоваваме водачите на съвременните религии по света да поемат своята отговорност и да дадат ясни послания за самоунищожителния път на всеки човек, избрал да причинява някому насилие. А по отношение на атентаторите, оставаме ги в ръцете на Бога, като се молим да осъзнаят своето безумие.


 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет