От 15 май тестват тол системата в частта "такси" на база изминато разстояние

  • 18 април 2019 20:04

  • 897
  • 0
От 15 май тестват тол системата в частта "такси" на база изминато разстояние
© Pixabay (архив)

От 15 май започва тестване на тол системата в частта "такси" на база изминато разстояние, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно във Враца.

На въпрос за исканията да се отложи въвеждането на тол системата и коментарите, че това е възможно, министър Аврамова посочи, че техническото изграждане на системата върви по график. Тя допълни, че ще има готовност към 16 август за пускане на системата, така както е по график. 

"Започнат е диалог с браншовите организации, превозваческите фирми, представили сме един вариант на тарифа, който да се обсъжда", каза още Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно. Скоро ще бъде представена и пътната система, която да бъде обхваната от тол таксите, като от 20 хиляди километра пътна система са предложени да бъдат таксувани 10 800 километра. Част от тях ще бъдат в тол системата, но ще имат нулева ставка поради лошо експлоатационно състояние, уточни министърът на регионалното развитие.

Тя отбеляза, че КРИБ и Асоциацията на индустриалния капитал в България са поискали да се отложи прилагането на тол системата, има и предложение и за тарифи. Коментира се още първоначално да бъдат включени само магистрали и първокласни пътища, но България е много изостанала с изграждането на магистрали, които имат едва 4 процента покритие, допълни Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно. Тя коментира, че много сме закъснели с въвеждането на тол системата, защото средствата, които се генерират от нея, са за изграждане на нови пътища и магистрали. Министърът на регионалното развитие и благоустройството подчерта, че диалогът продължава и ще бъдат коментирани както обхвата, така и стойността на тарифата и времето за въвеждане на тол системата.

Министър Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно откри днес във Враца граждански диалог на тема регионалното развитие, който е част от платформата "Европа в нашия дом". Тя представи изпълнението на оперативна програма "Региони в растеж" /ОПРР/, други програми с финансиране от фондовете на Европейския съюз, както и на проекти, подкрепени със средства от държавния бюджет. Общо в област Враца са одобрени 33 проекта за повече от 64 милиона лева по ОПРР, още 22 проекта са изпълнени или се изпълняват със средства от трансграничните програми, посочи регионалният министър.

В дискусията участваха народният представител Красен Кръстев, областният управител на Враца Малина Николова, кметът на община Враца Калин Каменов, както и кметове на други врачански общини, граждани, предаде БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
897 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини