Майката, изоставила болното си момиченце: В трудно положение сме

  • 18 април 2019 19:54

  • 3434
  • 6
Майката, изоставила болното си момиченце: В трудно положение сме
© pixabay

Майката, която изостави тежко болното си дете, обясни защо го е направила. "В трудно положение. Мъчно ми е. Даже ми е много мъчно. Не заспивам. Аз по цяла вечер плача”, казва пред Нова телевизия Десислава Щерева.

27-годишната Десислава е майка на 4 деца. Мъжът, с когото живее, припознал само две от тях. Семейството живее в стара барака край пазарджишкото село Левски.

„В дома нямам това условие, което на нея ѝ трябва”, допълва още тя.

От миналата година, когато лекарите поставили на детето диагнозата кардиомиопатия, трябвало непрекъснато да ходят по болници, защото състоянието ѝ се влошило. „Също имам още три ученици. Не мога да ги изоставя в момента сами, бащата е на работа. Не мога да ги изоставя и да отида в болницата. И трябва детето да бъде при лекари в сигурни ръце. Аз това предприех това да оставя детето. Защото аз нямам понятие нещо като стане, не знам какво да направя. Детето ми може да си отиде в ръцете ми. Аз това няма да мога да го преживея”, казва Щерева.

Майката, която е безработна, не крие, че има и финансов мотив за решението ѝ . „Тя получава 350 лева пенсия. Аз за какво да ги дам - дали за храна, дали за лекарства, само за лекарствата ѝ не стигат”, посочва още тя.

Според кмета на селото семейството не е кандидатствало за социални помощи. 7-годишното дете, което е в болницата, дори не е записано на училище. Засега майката отказва да подпише декларация момиченцето да отиде в приемно семейство. Социалните ще го настанят в Кризисен център.

„С постоянна медицинска грижа, т.е да продължи терапията в този център, където декларира, че ще посещава детето”, посочи Надя Танева - директор на Дирекция “Социално подпомагане“- Пловдив.

Според лекуващия лекар единственият шанс детето да бъде спасено е трансплантацията. Включено е в списъка на чакащите. „Аз искам да ме чуе целият свят. Искам да се намери донор за моето дете, за да може да си я прибирам. Не знам другите какво говорят и какво правят, за децата ми съм си добра майка”, каза още майката на изоставеното дете.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3434 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Lissa

2019.04.19 | 01:21

6

И︆︆ск︆︆аш л︆︆и да с︆︆е на︆︆ме︆︆ри ж︆︆ен︆︆а за ед︆︆на н︆︆о︆︆щ? Д︆︆об︆︆ре до︆︆шл︆︆и на >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆S︆︆e︆︆x︆︆y︆︆d︆︆r︆︆o︆︆m.︆︆C︆︆o︆︆m
***************************************************************
Не в момента с момичета? Да, всички хора обичат големи неща и дълги действие. Опитайте >︆︆>︆︆> >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆X︆︆X︆︆m︆︆ac︆︆ho.︆︆C︆︆o︆︆m

_|_ за всички мангали

2019.04.19 | 00:19

5

Пуснах сълза...... за мангустата и малките й гниди..... и ако сега трябва да изпитвам съжаление към болния й паразит, то ще дойде момента, в който същия този паразит ще се размножава повече и от "майка си", съществувайки на наш гръб и с нашите пари! А защитниците и привържениците на педалите от Хелзинския комитет и подопечните им мангалЯ ..... ми..... _|_ и за вас! Изобщо не си правете труда да ми разтягате локуми как трябва да изпитвам съжаление и солидарност към циганската сган. Само трепане ги оправя!

асдас

2019.04.18 | 22:55

4

На такива боклуци като тая трябва да й се спрат всички помощо, които получава, да и се отнемат всички деца и да се кастрира, за да не може да се размножава повече.

Амиииии

2019.04.18 | 22:46

3

Защо раждат по един куп нещастни деца като не могат да ги гледат ?!?!

Гестапо

2019.04.18 | 20:40

1

Защо получава пенсия,не разбрах?

хитлер

2019.04.18 | 21:44

2

Защото е циганка!!!!!

Добави коментар

Водещи новини