Димитър Манолов: По-добре е помощите да стигнат до детето, отколкото татко му да пие две ракии

Методиката в момента предстои да бъде разработена. Създадохме 1100 екипа за обхват на децата в образователната система. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева по повод промените в Закона за социално подпомагане, които предвиждат нов подход за детските надбавки.

Всъщност помощите няма да бъдат спирани, те ще бъдат пренасочвани към съответното училище, заяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Тук говорим за социално слаби деца. Тези средства са персонални и ако идеята е да се събират на някакво общо място, идеята е лоша. Друга забележка е, че натоварваме училището с още една неприсъща функция. Не е работа на хора от училището да ходят да купуват дрехи. Иначе много по-добре е тези средства да стигнат до детето, отколкото татко му да си пийне две ракийки, посочи синдикалистът.

Според мен подходът трябва да бъде обратният – да се дават повече пари за децата, които ходят по-често на училище. Когато им се отнеме някакъв приход, тези хора ще търсят някакъв начин да го компенсират и се опасявам, че това отново ще стане за сметка на децата, подчерта Димитър Манолов.

Не искаме да налагаме санкции на бедни хора, а на безотговорни родители. От две години насам успяхме с целенасочени усилия да върнем 40 000 деца в клас. Тези промени се предлагат на база на информация и премислен риск. Този екип на министерството иска от учителите да преподават, но също така и децата да имат поне основно образование. Не мисля, че тези усилия са кампания, това усилия, които са системни, полагат се от две години насам и вече дават своите резултати, заяви още Деница Сачева.

Коментари

  1. 2019.04.16 | 19:06

    тоя и другите комуняги ченгета от дс да заминат за сибир ЗАВИНАГИ!!!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет