След три напивания изхвърчаш от Студентски град

  • 05 март 2012 18:04

  • 3870
  • 9
След три напивания изхвърчаш от Студентски град
© Булфото

Редът в Студентски град ще бъде гарантиран с помощта на камери и със засилено полицейско присъствие, подчертава Ани Петрова, шеф на 7-о РПУ в столицата.

"Сигналът за убийството беше подаден около 3 ч, а аз бях там около 4 ч. На мястото вече имаше служители от Първа група на 7-мо РПУ. Веднага започнахме събеседване с момчетата. При първоначалния оглед обаче на стаята нямаше никакви индикации, че в тялото на Марио има прободна рана.

“Нямаше нож в тялото на Марио. Ние затова се чудехме каква е причината за смъртта. Имаше един нож на земята и един на кревата. Не имало следи от кръв и е въпрос на експертиза да се докаже наличието на кръв. Владимир не беше чак толкова почерпен, за разлика от Мартин. При първоначалните беседи обаче никой нищо не каза за нож. В стаята имаше разпиляна домашна посуда. Още сутринта като говорихме с Илко, той питаше: "Аз сега къде да отида да живея? Аз какво да кажа на нашите?" В първите минути всички бяха освен в стрес, а и двама от тях бяха употребили доста алкохол. Братът близнак много плачеше”, заявява Ани Петрова.

”Вече сме наситили Студентски град с полицаи. Когато става дума за здравето и живота на деца, предпочитам да ми се разсърдят, но да ги опазим. Бих предложила заведенията да работят до 00 часа, защото всички инциденти стават след 1-2 ч през нощта. Явно след това алкохолът идва в повече. Нека децата разберат, че са дошли тук да учат. И щом сами не могат да се контролират, нямам нищо против ние да го правим - стига да имаме правомощията”, убедена е шефката на 7-мо РПУ.

В Студентски град има 50 общежития и 30 жилищни кооперации. На тази територия има 31 ресторанта, 96 кафета, 11 дискотеки, 9 нощни клуба, 6 стриптийз бара и 3 казина. Много хора са пожелали всички тези заведения да се затворят. Но който иска да отиде да пие, може да го направи и в центъра. Звучи обаче несериозно да се затворят или да се сринат всички заведения.

”Предполагам, че въвеждането на строги мерки за заведенията няма да стане. Но в студентските общежития може да се въведе вечерен час. Искаш да живееш на общежитие, искаш да плащаш по-малко - съобразяваш се с вътрешния ред. Както във всяка жилищна кооперация или семейство си има ред. Хващат те два пъти, че внасяш алкохол, на третия път - довиждане от общежитието. Хващат те два пъти, че си направил вътре дискотека с още 30 души, довиждане от общежитието. Аз съм убедена, че ако се предприемат такива мерки, ще има резултат.

Не бива и лица, видимо употребили алкохол, да се допускат в стаите си в общежитията. Най-често в Студентски град се продават амфетамини и марихуана. Всеки си има разум и това, че се продава нещо, не значи, че трябва да се употребява. Поведението им понякога изглежда като експеримент. Как да им направим тотален контрол, като нито са непълнолетни, нито са психично болни. Те са здрави, прави деца, които са дошли да учат”, смята Петрова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3870 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2012.04.02 | 21:31

9
Тъпо, Петрова, много тъпо. Преди 12 години в Пловдив в едно общежитие младеж размаза главата на съквартиранта си с чук. Без употреба на алкохол, наркотици или амфетамини. По твоята логика за да предпазим "децата" трябва да направим така, че да живеят сами в стая в общежитието. Няма ли да е безкрайно тъпо. Не ви ли хрумва, че трябва да има психологичен тест за профилиране на кандидатстващите за общежитие и така да се отсява кой да бъде настанен и кой не. "Стерилността" не води до нищо добро. Човек освен да учи трябва да се весели и социализира. Иначе ще получим множество от асоциални типове с висше образование, което е абсолютната глупост.

2012.03.07 | 16:07

4
повече се забавлявате по дискотеките и на това му викате социализиране от колкото да учите.и вие ще ни управлявате в бъдеще ужас
Камен

2012.04.02 | 21:31

8
всичко, което се изписа и изговори в последно време, си е чист популизъм и няма нищо общо с истината 1) в Студентски град деца няма, има само пълнолетни граждани; 2) Студентски град е квартал на София без по-специален статут и всякакви изявления за ограничения работата на заведения, само заради местоположението им е повече от нелепо; 3) Престъпността не е по-висока от тази в който и да е друг квартал в големите градове с едно изключение-наркотиците; 4) Като се има предвид, че тук хората в активна възраст съставляват 100% от населението на квартала, за разлика от всеки друг квартал, относително престъпността пада доста под нормите за страната; 5) Всеки университет може да си определя, колкото си иска строги, правила за вътрешния ред в общежитията, но вечерният час е налеп по много причини. Много студенти работят за да се издържат, не малко от тях вечерни и нощни смени. Ако да речем посетя театрална постановка(надявам се, че управляващите удобряват подобни неща) после най-вероятно трябва да се телепортирам в СГ и да си легна гладен. Да не говорим за случаи на неотложна необходимост. 6) Ако я няма голямата маса "псевдо студенти" университетите няма да получават и това си мизерно финансиране и ще им е по трудна за реализиране всякаква учебна и научна дейност. Така покрай зърното минава и много плява, иначе няма да има и толкова. Aко си дoразбием насила университетите, заради тъп популизъм после можем да си навличаме животинските кожи и да се връщаме в пещерите.

2012.03.16 | 09:35

7
Три напивания на ден ли? Влизат студенти излизат алкохолици! Тъжната истина!

2012.03.13 | 00:35

6
Тия ченгета съвсем са изветрели вече. Това нещо като три корнера - дузпа ли е? Ами другите извън студентски град няма да ги пускате у тях си ли? Едно време старите хора казваха: "акъл под шапка не вирее". Не съм вярвал, че ще дойде ден цялата държава да се управлява дето главата им служи само да си носят фуражката.

2012.03.06 | 00:08

3
ооох много сте умни
Стоянов

2012.03.13 | 00:35

5
Заведенията трябва да се Забранят на територията на Студенски град нека да идат в центъра да видим дали 6те може да си го позволят
111

2012.03.05 | 21:58

2
W W W . O R I G I N A L N I . BE --- КУПИ ФУТБОЛНА ТЕНИСКА СЕЗОН 2012/2013 !

2012.03.05 | 21:29

1
ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! N E O B U X - P E C H A L B A . F R E E . B G

Добави коментар

Водещи новини