Максималната скорост става 140 км/ч, но само в новите участъци на магистралите

  • 05 март 2012 16:45

  • 561
  • 0
Максималната скорост става 140 км/ч, но само в новите участъци на магистралите
©

Само в новите участъци на магистралите разрешената максимална скорост за движение ще бъде увеличена на 140 км/ч, ако бъдат приети поправките в закона за пътищата, които се очаква да влязат за обсъждане в пленарната зала на Народното събрание. Това обяви пред Дарик радио вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

При разглеждането на измененията в транспортната комисия на парламента стана ясно, че МВР е против вдигането на максимално допустимата скорост за движение по магистралите от 130 на 140 км/ч.

140 км е прилична и икономична скорост за модерните автомобили, а който иска, да си кара със 100-120 км/ч, заяви преди почти месец премиерът Бойко Борисов при приемането на поправките от кабинета.

Негативното становище на МВР по темата беше получено в комисията с подписа на заместник вътрешния министър Веселин Вучков.

Избраници от транспортната комисия в Народното събрание, предимно от опозицията, имат резерви по въпроса, защото така щели да се увеличат пътнотранспортните произшествия.

По магистралите и скоростните пътища да няма билбордове, предвиждат още поправките. За това от дълго време настояват близки на загинали в катастрофи, тъй като съоръженията разсейвали шофьорите.

Последвайте канала на

561 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини