Ти браниш Иванчева, за да "бориш" корупцията ли?!

  • 15 април 2019 18:17

  • 14072
  • 0
Ти браниш Иванчева, за да "бориш" корупцията ли?!
© булфото/архив/

Кой има нужда от уличното правосъдие, което се втурнаха да раздават мнозина веднага след като Специализираният съд преди часове на първа инстанция осъди бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и посредникът им Петко Дюлгеров. Някак нелепо и несериозно е всички тези "коментатори" със свободен достъп до интернет да изливат обилно своето невежество от "първа инстанция", коментирайки присъда, произнесена от магистрати на същинска първа инстанция.

Десислава Иванчева беше задържана при показна акция в центъра на София на 17 април 2018 година. Повод за нея бе разследване за подкуп, даден ѝ от строителния предприемач Александър Ваклин, който се ожали, че бил рекетиран от кметицата. По информация на разследващите Иванчева е била задържана със 70 000 евро, които са част от по-голяма сума, поискана за издаване на строително разрешително. Според обвинението, срещу Иванчева, Петрова и Дюлгеров са събрани достатъчно доказателства, които ги уличават в престъпление. Адвокатите на тримата, естествено твърдят, че подзащитните им са невинни - нали затова им плащат все пак. Близките им, сподвижниците им, също. Съдът днес обаче на първа инстанция прецени, че тримата бивши управници на Младост са виновни. Какво ще стане на следващите етапи от гледането на съдебния процес, ще видим.  

България е пренаселена от всезнайковци, които са еднакво компетентни и готови да изразяват нонстоп мнение по всякакви въпроси и теми, както се казва - от ракети до ми..ти. Ама все пак нека да има малко ред от време на време. Примерно, когато съдът се произнася за извършено престъпление, кой може да прецени по-добре - магистратите или пенкелерите в социалните мрежи?! Айде, спрете се малко поне докато станат известни мотивите на съдията, който постановява тези присъди.

Иначе остава впечатлението, че като защитавате априори Иванчева, то никак не ви дреме за борбата с корупцията, за която постоянно се тръби и у нас, и в ЕС, откъдето все затова ни дърпат ушите. Пък и за някои бившата кметица на "Младост" може и да е "Икона на демокрацията", ама на мен не ми изглежда на такава. Затова ще се доверя на Темида и ще изчакам компетентното мнение на магистратите и на последна инстанция. Вярвам, че улицата не бива да влиза в съдебните зали. Също така, че чрезвичайните комитети от разюздани и разярени "революционери", които решават всичко от висотата на своята некомпетентност,  са останали назад в историята и са само един лош, много лош, кошмарен спомен.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
14072 0

Свързани новини

Водещи новини