Правителството предлага да се открие Висше военновъздушно училище "Георги Бенковски"

Правителството предлага на Народното събрание да се открие Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“.

Предложението се прави въз основа на положително оценен от Националната агенция за оценяване и акредитация проект. Новото висше военно училище се създава на базата на факултет „Авиационен“ в структурата на Националния военен университет „Васил Левски“, съобщиха от правителствената пресслужба.

Основен мотив за откриване на самостоятелно висше военновъздушно училище е нарастващата необходимост от промяна на модела за подготовка на специализирани кадри, отговарящи на съвременните изисквания на военновъздушните сили и авиацията. В него ще се извършва обучение за придобиване на различните степени на висшето образование по акредитирани военни и граждански специалности за нуждите на Военновъздушните сили, Военноморските сили и други структури на Въоръжените сили, Министерството на отбраната. Министерството на вътрешните работи, гражданските авиационни институции и фирми, военно-промишления комплекс и научно-изследователските организации.

Подготовката на курсантите, военнослужещите, студентите и докторантите в новото училище ще се обезпечава от преподаватели на настоящия факултет „Авиационен“ на Националния военен университет „Васил Левски“, които ще бъдат преназначени във Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“.

С акта на Народното събрание за откриване на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ се уреждат условията и редът, при които курсантите, военнослужещите, студентите и докторантите на настоящия факултет „Авиационен“ на Националния военен университет „Васил Левски“ ще продължат и довършат обучението си в новото висше училище по същите учебни планове и специалности.

 

Коментари

  1. 2019.04.10 | 19:13

    Закриват, откриват, рушат, после пък се чудят как да вържат двата края. Смешници гробовисти. С шутове ще ви изхвърлим

  2. 2019.04.10 | 15:54

    За петте самолета, дето ще се купят ? Няма ли да е по-евтино да ги пратим на място при производителя да се обучават тези самоубийци? Така или иначе, с възможностите на днешното ПВО ще ги свалят за нула време, ако има бойни действия ...А инфраструктурата , която трябва да стои зад тях ? Все едно да си купиш ферари в държава, в която няма сервизи и асфалтови пътища ...

  3. 2019.04.10 | 15:53

    На какво ще ги учат? На метли ли?

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет