Коя е била най-вероятната причина за самолетната катастрофа в Македония?

  • 03 април 2019 17:50

  • 3549
  • 7
Коя е била най-вероятната причина за самолетната катастрофа в Македония?
© Кадър: БТВ

По случая със самолетната катастрофа в Северна Македония имаше достатъчно информация. Знаете, работеше се доста интензивно. Но това е изключително неприятен инцидент, истинска трагедия. В момента телата са в Скопие и предстоят процедури по официалното им разпознаване. Засега всичко е в теорията на вероятностите. Това заяви председателят на парламентарната комисия по отбрана ген. Константин Попов в предаването "Лице в лице" по bTV по повод тежкия инцидент, при който четиричленно българско семейство загина след самолетна катастрофа в Северна Македония.

,,Пилотът е този, който отговаря за своите решения и той управлява машината - това е закон в авиацията. Иначе причината за инцидента най-вероятно е било силно динамичното време. Теренът е бил планински и е нормално да има рязка промяна в атмосферните условия. Времето може да се промени буквално за 15 минути'', коментира Попов и допълни, че пилотът е бил подготвен за такива полети.

,,Най-вероятно пилотът не е бил в гражданската авиация, нито във военната, но е разполагал с лиценз, т.е. имал е правото да управлява такъв тип малък самолет. Все пак надали такива самолети имат радари, които да показват къде са рисковите атмосферни области, затова и тези полети с малки самолети по принцип биват по-сериозно наблюдавани'', обясни той.

,,По този въпрос имаше много сериозни дебати, много сериозна работа. В комисията поставяхме този въпрос пред министъра на отбраната нееднократно. Хубавото е, че това се случва. Това е една наистина сериозна победа на разума, не само на емоцията'', коментира ген. Попов темата с решението за създаване на Висше военновъздушно училище в Долна Митрополия.

По думите му недостиг на летци има по целия свят.

,,Недостиг на летци има в световен план, не само у нас. Има също така страхотна необходимост от авиационни специалисти. Военновъздушните ни сили имат нужда от своята база, от своята Алма матер, защото това е отдаденост на тази професия. Това може да въздигне Военновъздушните сили. Ще можем да създадем нещо ценно за България'', каза още той и заяви, че се надява за избора на нови бойни самолети да няма лобита, защото това би спънало целия процес.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3549 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Бивш Възпитаник На ВНВВУ

2019.05.04 | 09:20

7

Генерале , ВНВВУ ДОЛНА МИТРОПОЛИЯняма лак да се върне със своя блясък За жалост то е безвъзвратно загубено! Футбол и авиация се правят не с пари а с МНОГО ПАРИ а държавата няма такива пари понеже демократите я ограбиха и са още безналазани а затворите са пълни с цигани кокошкари който са само в тежест на държавата

Jennifer

2019.04.03 | 18:26

2

Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето.

повече тук.------------------>> w­w­w­.­W­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m

2019.04.03 | 20:17

6

БСП плащат ежедневно ако съответният трол драсне 50 коментара с лъжите и манипулациите които му спускат. Постижимо е. Повечето иди'оти се справят.

2019.04.03 | 19:04

3

Герботиквите , седесарите , царистите , депесарите първо унищожиха това което беше създадено , а сега ще възстановяват ??? Глупаци и предатели !

2019.04.03 | 20:14

5

Задава се нова лапачка,възстановяването ще струва много пари.

2019.04.03 | 20:14

4

та ева в смотания комунистически трол да те ева!

Причината за всички беди от 30г.

2019.04.03 | 18:02

1

е седесарската демокрация.

Добави коментар

Водещи новини