АПИ: Глобената транспортна фирма не е изчакала активирането на електронните винетки

  • 03 април 2019 17:12

  • 1202
  • 2
АПИ: Глобената транспортна фирма не е изчакала активирането на електронните винетки
© Pixabay (архив)

Транспортната фирма в Бургас е извършила нарушение, пускайки автобусите си по пътната мрежа, без да изчака активирането на електронните винетки. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна Инфраструктура".

По-рано днес управителят на фирмата сигнализира до медиите, че на 1 април негов автобус е спрян за проверка между селата Ахелой и Каблешково, а на водача бил съставен акт, че управлява без винетка. Управителят твърди, че три дни по-рано е заплатил чрез банков превод електронни винетки за всички 26 броя автобуси, като заплатил 2205 лева, но в тол системата нямало отчетено плащане. 

В отговор на твърдението на бургаския превозвач от Националното тол управление информират, че при купуването на електронна винетка по банков път е необходимо технологично време за отразяване на плащането. Затова шофьорите, които искат да платят е-винетка чрез банков трансфер, трябва да го направят поне три работни дни преди пътуването.

От тол управлението уточняват, че в деня на закупуването на винетките по банков път, транспортна фирма е получила обратна връзка чрез е-mail, в който било посочено, че са закупени 26 електронни винетки, които ще бъдат активирани веднага щом се потвърди плащането и че фирмата ще бъде информирана с е-mail. Автобусът на фирмата обаче се е движил по пътната мрежа на 1 април , без фирмата да е получила e-mail, че винетките са активирани. При проверка инспекторите на Национално тол управление установяват, че превозното средство е в нарушение и няма винетка.

На нарушителя е наложен Акт за установяване на административно нарушение, съгласно Закона за движението по пътищата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1202 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Кирил

2019.04.04 | 08:10

1

Типично по фермерски!!!

2019.04.04 | 08:12

2

герберски

Добави коментар

Водещи новини