ЦИК обяви обществената поръчка за наемане на 3 000 машини за гласуване на европейските избори

  • 03 април 2019 08:44

  • 250
  • 0
ЦИК обяви обществената поръчка за наемане на 3 000 машини за гласуване на европейските избори
© Булфото (архив)

Централната избирателна комисия (ЦИК) открива състезателна процедура с договаряне за възлагане на обществена поръчка с предмет: Наемане на 3000 специализирани устройства с инсталиран софтуер за електронно машинно гласуване. Това сочи справка на сайта на Централна избирателна комисия (ЦИК).

В обществената поръчка се включва и логистично осигуряване и обслужване на специализираните устройства до секционните избирателни комисии в страната, обучение на персонал за работа с устройствата за произвеждане на избори за членове на Европейски парламент от Република България на 26.05.2019 г. Количеството специализирани устройства за електронно машинно гласуване е общо 3000 (три хиляди) устройства.

Максималната прогнозна стойност на обществена поръчка е сума в размер на 7 500 000 (седем милиона и петстотин хиляди) лева без включен ДДС. ЦИК одобрява документация за откриване на процедурата и обявление за поръчка.

Определя за отговорно длъжностно лице Николай Желязков – главен юрисконсулт в Дирекция „Администрация“ на Централната избирателна комисия. Възлага на отговорното длъжностно лице: да публикува документи за участие на интернет страницата на ЦИК в профила на купувача; да изпрати до регистъра на Агенцията по обществени поръчки необходимите документи по възлагането на обществената поръчка; да осъществява дейностите, свързани с провеждането на обществената поръчка, включително и да приема документи за участие.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
250 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини