Проф. Иван Тодоров: ДНСК по всяко време може да спре строеж, ако реши, че той е назаконен

  • 03 април 2019 08:06

  • 812
  • 2
Проф. Иван Тодоров: ДНСК по всяко време може да спре строеж, ако реши, че той е назаконен
©

Професор Иван Тодоров - преподавател по административно право - коментира казуса “Златен век” и законно ли  е строителството на небостъргач.
По думите му съдът трябва да реши дали на това място на бул. България може да се строи небостъргач, но според него разрешението за строеж все още е валидно, каза той по Нова тв.

Според него по начало в София не би трябвало да бъдат пръснати небостъргачи току-така, особено в южната част, където да се закрива гледката към планината.

ДНСК по всяко време може да спре строеж, ако реши, че той е назаконен, каза профосорът.
Той коментира и казуса за жилището на Пламен Георгиев. Законът казва, че покривът е обща част, той  не може да бъде обект на сделка. Покривът няма шанс да се придобие в индивидуална собственост, заяви той.

Има желязна съдебна практика, която казва, че когато някой има достъп до покрива и само през този апартамент има достъп до покрива, това не го прави собственик и не му дава право да бъде собственик на този покрив. Причината – този покрив може по желание на съсобствениците да бъде променян, да бъде променяна термоизолацията и т.н. Поради тази причина законът е решил еднозначно този въпрос, коментира още той.

Последвайте канала на

Novini.bg
812 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Да бе

2019.04.03 | 09:47

2

ДНСК са едни продажни старчоци, и изобщо не очаквайте да си свършат работата.Те работят за строителната мафия.

2019.04.03 | 09:18

1

Този пишман професор има визия на подлог и слуга на силните на деня .Нещо неправилно интерпретира законодателството и действителността .Студентите му не трябва да му вярват

Добави коментар

Водещи новини