Достъпът до плажа Аркутино е ограничен

  • 01 април 2019 20:07

  • 796
  • 0
Достъпът до плажа Аркутино е ограничен
© Нова телевизия

Ограничен е достъпът до плажа Аркутино. От седмици метални врати с тежки катинари спират хората, които се опитват да стигнат до морето не само с кола, но и пеша.

,,Поне да имаше информационна табела, която казва защо е ограничен. Мисля, че идвах последно през декември месец 2018 г. И се разхождах. Обаче явно е станало нещо през зимата и вече нямаме достъп'', споделя Радослав Качиков. Оказва се, че единственият начин да влезеш, е да се провреш през оградата.

Плажът Аркутино е един от най-посещаваните през лятото. Концесионерът му беше категоричен, че теренът от заключения портал до началото на плажната ивица, която стопанисва, са частни терени и той не носи отговорност за свободния достъп до плажа.

,,Ще направим необходимата проверка, да разбера причините и основанията на лицето, което е извършило този акт и ще предприема необходимите действия, които ми позволява законът'' каза д-р Димитър Германов, кмет на община Приморско. Докато екипът на Нова телевизия разговаряше с него по телефона, портата беше отключена, но не стана ясно кой е изпратил човека, който я отвори.

Ако Общината и Министерството на туризма установят кой е ограничил достъпа до плажа, той може да отнесе санкция от 2 до 5 000 лева.

Последвайте канала на

Владимир Василев
796 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини