Пръскат срещу кърлежи, комари и гризачи в парковете в София

01 април 2019 17:11

Пръскат срещу кърлежи, комари и гризачи в парковете в София
© Булфото (архив)
521 0

Екипът на Дирекция „Зелена система“ към Столична община започва поетапна обработка на зелените площи срещу кърлежи, комари и гризачи. Обработката ще се провежда по предварително съгласуван график и ще обхване общинските зелени площи на територията на цялата община.

Извън площите, които са обхванати в графика, при постъпили сигнали от граждани, ще се предвижда и допълнителна обработка на общински зелени площи, съобщават от Столична община.

Предстоящите за непосредствено третиране терени ще се обозначават от фирмите - изпълнители с информационни табели, в които е посочен вида обработка, вкл. използвания препарат, карантинен период, фирмата изпълнител и телефон за контакт.

Задължителните годишни обработки са, както следва: трикратна обработка срещу комари, в т.ч. 1 ларвицидни през м.март-април, и при необходимост допълнителни ларвицидни през април-май и 2 имагоцидни – юни-юли, август - септември; двукратна обработка срещу кърлежи през м.април-май и август-септември; еднократна обработка срещу бълхи през м.юни-юли; двукратна обработка срещу гризачи през м. март-април и септември-октомври. График за изпълнение на обработките се публикува на официалната страница на Столична община и на видно място в районната администрация. Графиците са валидни при благоприятни климатични условия за всички обработки и при ниско (окосена) трева за кърлежите и бълхите.

Обработките се извършват рано сутрин до 10.00 часа, а срещу комари късно вечерта след 20.00 часа. Специализиран контрол ще се осъществява от експерти на Столичната РЗИ.

Мая Йорданова
521 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини