Организират открит летателен ден на 12 април на летище Долна Митрополия

  • 28 март 2019 11:05

  • 469
  • 0
Организират открит летателен ден на 12 април на летище Долна Митрополия
© bulphoto (архив)

Военновъздушната учебна база "Георги Бенковски" организира открит летателен ден на 12 април на летище Долна Митрополия край Плевен.

Поводът е 40 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов и Международния ден на авиацията и космонавтиката - 12 април, съобщиха от базата.

Програмата ще започне с тържествена церемония от 10.30 часа. Началото на летателната програма на летище Долна Митрополия е предвидена с начален час 11.00. Ще бъдат изпълнени полети със самолети "Pilatus" РС-9М и L-39 "Albatros".

От 11.00 до 13.00 часа гостите на открития ден ще могат да разгледат статичен показ на авиационна, самолетообслужваща и специална техника. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с летателните характеристики на самолети L-29, РС-9М, L-39 ZA "Albatros".

На откритата наземна изложба ще бъдат представени специализирани средства за противовъздушна отбрана - транспортно-зарядна машина, теглови макети на ракети и верижна машина, противопожарен автомобил "Мерцедес АКТРОС" със специално оборудване.

Ще бъдат изложени различни видове леко стрелково оръжие, височинно оборудване и летателни костюми. Вратите на авиобазата ще бъдат отворени за посетителите от 10.00 до 13.00 часа. Пропускателният режим ще се осъществи през Контролно-пропускателния пункт от източната страна на летището (преди кръстовището в посока Плевен - Гулянци).

Входът е свободен.

Хора, които носят обемист багаж, няма да бъдат допускани в района на военното формирование, се уточнява в съобщението от авиобазата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
469 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини