Вежди Рашидов във "Факторът Кошлуков": Чалгата и силиконът убиват културата

  • 03 март 2012 14:58

  • 1522
  • 4
Вежди Рашидов във "Факторът Кошлуков": Чалгата и силиконът убиват културата
© булфото

Министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко заяви в предаването „Факторът Кошлуков” по TV7, че чалгата и силиконът изместват истинската култура от вниманието на хората. Според него у нас няма пропаганда да представяме най-истинското в обществото. „От сутрин до вечер по телевизията се говори за чалга и силикони... Тежката кавалерия, която в лицето на културата трябва да представя нацията, липсва", заяви Рашидов.

Министърът подчерта, че не иска да налага на медиите какво да отразяват, но е твърдо убеден, че техният дневен ред и темите, които представят, са водещи при формирането на обществените ценности и нагласи. „Не казвам какво да правят медиите, а казвам, че те са онова силно средство, с което ще дадем храна за обществото”, добави Рашидов.

Скулпторът изказа задоволство, че в работата си като министър до този момент е успял да събуди дебата за театъра и киното, както и да представи част от българското изкуство пред света. Културният министър изтъкна отново големия успех за България, който представлява петгодишното споразумение за сътрудничество с парижкия музей Лувъра. Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко допълни, че до 15 дни ще бъде завършен ремонтът на Националната художествена галерия, а до края на годината да бъдат открити и няколко нови музея.

В личен план Рашидов сподели, че последните му проекти са свързани с изложби във Франция и Япония, но категорично отказва да ги популяризира у нас, за да не бъде обвинен, че използва поста си в изпълнителната власт за лични цели.

Последвайте канала на

Novini.bg
1522 4

Коментари 4

Добави коментар

2012.03.04 | 08:26

4
Не чалгата убива обществото, а чалгата я има, ЗАЩОТО обществото е мъртво. Отдавна. Чалгата е СЛЕДСТВИЕ от простащината, а не първопричина. Има "малка" разлика! И колко от плюещите чалгата вечер щракат пръсти и мятат гьобеци? Колко от нашите т.нар. поп-изпълнители прекарват повече време в звукозаписно студио, отколкото в чалга-клуб? 0?

2012.03.03 | 17:36

3
I degradirat obshtestvoto.
Алиен

2012.03.03 | 17:07

2
И циганите на първо място !
asd

2012.03.03 | 15:48

1
no shit

Добави коментар

Водещи новини