Ремонтират общо пет виадукта на AM "Хемус" и АМ "Тракия"

  • 25 март 2019 19:40

  • 631
  • 2
Ремонтират общо пет виадукта на AM "Хемус" и АМ "Тракия"
© МРРБ (архив)

От утре - 26 март, движението от 33-ия до 40-ия километър на автомагистрала "Хемус" ще се осъществява двупосочно в платното за София поради ремонт на виадуктите при 36-ия километър /"Коренишки дол"/ и при 37-ия километър в платното за Варна. Това съобщи пресцентърът на Агенцията "Пътна инфраструктура".

През миналата година беше ремонтирано платното за София на двете съоръжения и сега трафикът ще преминава по тях. Виадуктите не бяха обновявани от построяването им преди повече от 30 години. "Коренишки дол" при км 36+450 е в експлоатация от 1986 година, а дължината му е 481 метра. Съоръжението при км 37+920 е 322 метра. Очаква се ремонтът им да завърши до края на строителния сезон. Ще се ремонтира както пътното платно, така и долното строене /колоните на съоръженията/, информират от АПИ.

В момента на автомагистрала "Хемус" се ремонтира и тръбата за София на тунел "Витиня". Движението се осъществява двупосочно в основно обновената тръба за Варна, която е с вентилационни, пожароизвестителни и осветителни системи. След ремонта и тръбата в посока столицата ще бъде в същия вид и със същите системи за безопасност.

Започна ремонтът в платното за Бургас на три мостови съоръжения на автомагистрала "Тракия" - при 13-ия, 15-ия и при 20-ия километър. Виадуктите не са обновявани основно от построяването им преди повече от 30 години. При извършването на строителните работи движението ще се осъществява двупосочно в платното за София. За улеснение на трафика в края на работната седмица - в петък и събота, в района на ремонтирания участък ще има две ленти в посока Пловдив и една за София, а в неделя и понеделник сутринта ще има две ленти за София и една за Пловдив.

Предвижда се ремонтните дейности да завършат преди началото на активния туристически сезон. На трите виадукта ще бъде направен ремонт на пътните плочи, на гредите, на дилатационните фуги и тротоарните блокове. Ще се направи също хидроизолация, нова асфалтова настилка, маркировка, нови предпазни парапети и мантинели. Съоръжението при 13-ия километър е с дължина 254 метра, при 15-ия километър - 322 метра, а при 20-ия километър - 400 метра.

През миналата седмица започна и ремонт на моста над река Тополница на автомагистрала "Тракия". До 30 април движението от 77-ия до 78-ия километър в посока Пловдив се ограничава в активната и аварийната лента, и се осъществява в изпреварващата лента. Предвиден е ремонт на дилатационната фуга, ще бъде направена също хидроизолация и възстановяване на бетоновите повърхности. Ще бъде положена нова асфалтова настилка и хоризонтална маркировка.

От 7 март движението по моста над река Елшишка при 89-ия километър на автомагистрала "Тракия" се осъществява двупосочно в платното за София, поради ремонт на платното за Пловдив. Дейностите включват смяна на гредите на мостовото съоръжение, нова хидроизолация, асфалтиране и хоризонтална маркировка. Очаква се строителните работи да приключат до края на май тази година. В края на ноември миналата година завърши ремонтът на платното за София. За улеснение на трафика от 13.00 ч. всеки петък до 17.00 ч. в събота, в района на ремонтирания участък, има две ленти в посока Пловдив и една за София. От 17.00 ч. всяка събота до 10.00 ч. в понеделник ще има две ленти за София и една лента за Пловдив. Целта е улеснение на трафика в пиковите часове през почивните дни, когато много хора тръгват на път, уточняват от АПИ.

Утре от 10.00 до 15.30 часа движението по автомагистрала "Тракия", в тунела "Траянови врата" в посока Бургас, ще се осъществява в изпреварващата лента поради ремонт на осветителната система и на видеонаблюдението в изпреварващата лента. 

От АПИ апелират шофьорите да карат разумно и да спазват стриктно въведената временна организация на движението по време на строителните работи. Ремонтът е наложителен и трябва да бъде направен, за да се пътува след това много по-удобно по обновените пътни участъци.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
631 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.03.25 | 21:49

2

Ремонтират, монтират тъпи сте в тоя сайт всичките без изключение прости прости колко Прости много много,

Ама

2019.03.25 | 20:16

1

защо ги ремонтират тези виадукти, а не ги оставят за комунистите като дойдат на власт.

Добави коментар

Водещи новини