Майката на бременната Сълзина, загинала в катастрофа: Агонизирам, не искам да живея

  • 23 март 2019 18:33

  • 26539
  • 6
Майката на бременната Сълзина, загинала в катастрофа: Агонизирам, не искам да живея
© Канал 3

30-годишната Сълзина Петрова, бременна във втория месец, сяда зад волана на 26 август 2015 г. след края на поредния работен ден. На един разклон се забива челно в камион - ударът е толкова свиреп, че автомобилът със Сълзина е буквално пресован. Нужна е хидравлична ножица, за да извадят тялото ѝ от смачканите ламарини. 

Денят е черен за майка ѝ Маринка, отгледала сама единственото си чедо, след като бащата на Сълзина ги напуска.  А днес, почти 4 години по-късно, Маринка е заплашена от съд за щети. Според документите по делото дъщеря ѝ се е качила зад волана с 0,5 промила в кръвта.

Не е взето предвид, че Сълзина работи в цех с химически вещества, поради което е възможно отчетеното минимално количество да е причинено от вдишването на химическите изпарения на работното ѝ място. Не са отчетени и уверенията на роднините ѝ, че тя не употребява алкохол, още повече, че е бременна в третия месец, посочва Иван Мирчев, адвокатът на Маринка Димова. 

До наказателно дело се стига, след като собствениците на камиона убиец искат от майката и съпруга на загиналата да заплатят с лихвите щетите по возилото, както и разноските по делото.

"Значи - ето ти пари, благодаря ти, че ми уби детето", обобщава абсурдната ситуация с разтреперан глас просълзената почернена майка, загубила в катастрофата дъщерята и нероденото си внуче. "Аз съм дърво без корени. Аз агонизирам, аз не живея, аз не искам да живея", изплаква тя в предаването "Офанзива" по Канал 3.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
26539 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2019.03.24 | 09:16

4

А ако се беше забила не в камиона,а в друга кола,примерно с дете вътре?Отново ли ще бъдат галени с перце виновните?Какво от това,че е бременна в някой си месец?Виждайки колко бременни жени пушат,изобщо не изключвам факта,че няма да употребят алкохол.Едното не изключва другото.Все камионите и моторите са ви виновни,а все бремнните и децата невинни.

Вероника Димитрова

2019.03.28 | 20:16

6

Бих Ви обяснила някои неща, но не мисля, че си заслужава. Ако за един единствен ден можехте да влезете в обувките на "виновните" бих искала да Ви задам само един въпрос - Колко точно погален от перце се почувствахте ?

Георги Петков

2019.03.24 | 01:22

3

Застрахователят е платил, значи промилите не са произвели съответното действие, ако плащането е по ГО. Ако е по каско, ефектът за наследниците е същият - друг е платил за вината на загиналата жена. Ударът е в насрещната лента, т.е. вината без съмнение е в загиналата водачка. Не на последно място - адвокатът трябва да събира доказателства в полза на доверителя си, респ. да оборва тези които са в полза на противната страна. С тази бавна мисъл, предъвкване и жалене на материалното състояние на наследниците, като говори само за майката, съпругът така и не се явява в репортажа, каква работа по делото всъщност върши? Никъде в закона не пише, че искът се отхвърля или уважава частично, ако ответникът е материално затруднен. Дали бил поправен камиона? Какво правно значение има това, ако не е поправен, значи виновният няма да плаща ли? Трудно ще докажат непокрити вреди, все пак има снимки и застрахователят описва всичко. Ако не е описал някакви вреди, спорът е със застрахователя, интересно е дали е имало такъв спор и защо вредите не са били увеличени. Това е в интерес и на собственика на камиона, щото застрахователят има пари, а ако осъди майката най-вероятно ще си остане с изпълнителния лист. Въобще адвокатът има работа за вършене, а не да търси 5-те си минути слава по телевизиите.

Вероника Димитрова

2019.03.28 | 20:11

5

Г-н Петков,
очевидно се достатъчно компетентен да комемтирате толкова изчерпателно. Няма да се изнендам, ако сте отблизо запознат със случая, а за страни няма да коментирам. Освен законите, които отчитм, че добре познавате, нужно ли е, АЗ да Ви казвам колко "справедливо" е нашето законодателство!? И не ми говорете за пътни платна, вина и доказателства, защото по същото въпросно дело, всички запознали се с него са нясно, че някои доказателства липсват. Също така във входа на делото, възраженията (не малко на брой) , които бяха предявени от варненският адвокат Б.Б, не бяха уважени! Защо ли!? Смятам, че Вие и всеки един интелигентен човек, който е запознат със събитията, разбира защо.... Собственик на камион, застрахователи, виновната жена, съпругът й, майка й...Освен всички закони в законодателството съществуват едни неписани, много по-висши - Човешките закони, г-н Петков.
Професионализмът си го демонстрирайте на друго място и уважавайте чуждата болка и мъка!!!!!

Въпроси, въпроси...

2019.03.23 | 20:16

2

Откритите 0,5 промила алкохол в кръвта на загиналата жена ли е причината за катастрофата?!
Щом автомобилът е бил размазан, то с каква скорост е карал камионът?
Но дори вината да е в нищожите проценти, голям грях е да се искат пари от майката и съпруга. Такива пари носят нещастие.

2019.03.23 | 18:57

1

НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! НЯМА! ПОНЕ БАВНО, НО СИГУРНО ВЪРВИ КЪМ СВОЯТА ГИБЕЛ.

Добави коментар

Водещи новини