Зам.-министър Андонов посрещна българските представители на Световните летни игри Спешъл Олимпикс

  • 23 март 2019 10:59

  • 231
  • 0
Зам.-министър Андонов посрещна българските представители на Световните летни игри Спешъл Олимпикс
©

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов посрещна на летище София спортистите на Спешъл Олимпикс след изключителното им представяне на Световните летни игри, проведени в Абу Даби.

Стоян Андонов поздрави всички атлети и техните треньори за постигнатите резултати и им пожела още много бъдещи успехи. Той благодари на Спешъл Олимпикс за условията за тренировки и спортна изява, които предоставят на хората с интелектуални затруднения.

Националният директор на сдружението д-р Христо Христозов благодари за подкрепата, която Министерството на младежта и спорта оказва на спортистите в неравностойно положение. С решение на управителния съвет на фондация “Български спорт” и съдействието на ММС участието в световните игри на Спешъл Олимпикс България бе подпомогнато с 10 000 лв.

На Световните игри България бе представена от 18 атлети с интелектуални затруднения на възраст от 14 до 42 години в 7 спорта – лека атлетика, боче, бадминтон, конна езда, плуване, силов трибой, тенис. Спортистите ни успяха да завоюват 19 медала – 4 златни, 7 сребърни и 8 бронзови.

Спортистие от Спешъл Олимпикс бяха посрещнати и от посланика на Обединени арабски емирства в Република България Н. Пр. Абделуахаб Насър Абдула Хасан Ал Наджар.

Последвайте канала на

Novini.bg
231 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини